-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Kütahya'da tüm şehit ve gaziler için anma, hatim ve mevlit programı düzenlendi. Program, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı il merkezindeki imam hatip lisesi ve ortaokullarının işbirliğiyle gerçekleştirildi. Programa, Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile yapıldı. Ardından Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Furkan Süngü tarafından Kuran-ı Kerim okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ahteri İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Kerem Türküresin gerçekleştirdi. Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nisanur Çakır, "Nice Mutlu Asırlara" adlı şiiri okurken, Şehit Selim Cansız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Asım Türk ise "Dumlupınar'da Bir Şehit Askerin Mezarı Başında" adlı şiiri okudu. Ayrıca Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan Musiki Korosu da ilahiler seslendirdi.

Programın son bölümünde, tüm imam hatip okulları tarafından okunan hatimlerin duası Akşemseddin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Hakkı Erken tarafından yapıldı. Tüm katılımcılar, şehit ve gazilere dua ettikleri bu anlamlı programla, Cumhuriyetin 100 yılında onları unutmadıklarını ve minnettar olduklarını göstermiş oldular. #Kütahya #Cumhuriyetin100.Yılı #Şehit #Gazi