-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kütahya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL), Endüstride ve Mesleki Eğitimde Kalite (EMEK) projesi kapsamında Elektrik Elektronik Teknolojileri alanında eğitim alan 2 öğretmen ve 6 öğrenciyi İtalya'nın Rimini şehrinde, 4 öğretmen ve 12 öğrenciyi ise Almanya'nın Gelsenkirchen kentindeki eğitimlerini tamamladı. Bu proje Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilmektedir.

Bu proje kapsamında Endüstriyel Bakım Onarım dalında eğitim alan öğrenciler, Almanya ve İtalya'daki işletmelerde 3 haftalık staj yaparak kendilerini geliştirdi. Robotik programlama, otomasyon ve kompanzasyon gibi konularda eğitim aldılar.

Kütahya Atatürk MTAL Elektrik Bölümü Öğretmeni Gökhan Yaşar, okulları olarak 2010 yılından bu yana aktif bir şekilde uluslararası projelerde yer aldıklarını belirtti. Pandemi dönemi nedeniyle yurtdışı seyahatlerinin sınırlı olduğunu ancak normal şartlarda her yıl öğrencilerini ve öğretmenlerini eğitimler için yurt dışına gönderdiklerini ifade etti. Hollanda, Almanya, Avusturya, Slovakya, İspanya ve İtalya gibi sanayide öncü olan ülkelerle işbirliği imkanı bulduklarını söyledi. Yaşar, Türkiye Ulusal Ajansı'na okulu adına bu imkanları sağladığı için teşekkür etti.

Katılımcı öğrenciler ise Türkiye Ulusal Ajansı'na kendilerine bu fırsatı sundukları için teşekkür etti.