-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Cumhuriyetin Türk halkına verdiği en büyük armağan ve en değerli emanet olduğunu söyledi. Karakaş, Cumhuriyetin, emperyalist işgal ve tahakküm girişimlerine karşı bir başkaldırı ve kurtuluş mücadelesinin sonucu olduğunu vurguladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında Karakaş, Cumhuriyetin toplumun refahı ve huzuru için teminat olduğunu belirtti.

Karakaş, Türk milletinin vatanı ve bağımsızlığı için her türlü zulme ve yokluğa göğüs gerdiğini, Cumhuriyetin ise bağımsızlığın en önemli nişanesi olduğunu söyledi. Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 170 bin mezunu, 36 bin öğrencisi ve 2 binden fazla personeliyle Türkiye'nin geleceğine emin adımlarla ilerlediğini ifade eden Karakaş, Cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'nin yüzyılını inşa etmek için nitelikli ve çağın ihtiyaçlarına cevap verebilen gençlerin önemli bir güç olduğunu sözlerine ekledi.

Karakaş mesajında, Cumhuriyetin milli bir miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirtirken, eğitim ve bilimin bu değerin en önemli unsurları olduğunu ifade etti. Karakaş, Türkiye'nin güçlü bir ülke olması için nitelikli ve sosyal sorumluluk sahibi gençlerin eğitimi ve araştırmaya olan ilgisinin büyük önem taşıdığını vurguladı. Milli teknoloji hamlesi ile birlikte Türkiye'nin birçok hayalini gerçekleştirdiğini belirten Karakaş, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da Türkiye'nin dünyanın süper güçlerine karşı duruş sergileyebilen bir ülke olacağını dile getirdi.

Karakaş mesajında, milli mücadelenin 100 yıl öncesine göre daha çetin bir şekilde devam ettiğini söyledi. İdealleri olan milletlerin milli mücadelelerinin hiç bitmeyeceğini ifade eden Karakaş, Üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve tüm Afyonkarahisarlılar başta olmak üzere milletin Cumhuriyet Bayramını kutlarken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anmaktan onur duyduklarını belirtti.