-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Topluluğu, Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü Korosu tarafından "Cumhuriyetin 100. Yılı" konseri düzenlendi. Konser, Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşti ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Barış Dal ve İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban gibi birçok önemli ismin katılımıyla gerçekleşti. Konserde, Atatürk'ün sevdiği şarkılar, kahramanlık türküleri ve Cumhuriyet Dönemi bestekarların şarkıları seslendirildi. Konser sonrasında ise Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Genel Sanat Yönetmeni ve Solist Doç. Yıldırım Aktaş ile Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Kerem Aksen'e teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını ve Cumhuriyetin 100. yaşını Türkiye'nin her yerinde büyük coşkuyla kutlandığını belirtti. Keklik, "İstiklal Harbinin kilit ve zafer şehri Afyonkarahisar'ımızda da büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, özgürlüğümüz, huzurumuz ve mutluluğumuzun teminatıdır. Cumhuriyetin 100. yaşını kutluyorum" dedi. Keklik ayrıca, Türkiye'nin ikinci yüzyılının başladığını ve Cumhuriyetin 2. yüzyılında "Türkiye Yüzyılını" başlatmak istediklerini söyledi.

Konserin sonunda Cumhuriyetin 100. Yıl Marşı seslendirildi. Konser öncesi ise protokol, Atatürk Kongre Merkezi Fuaye Alanında sergilenen Etem Tem Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergiyi ziyaret etti.