-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörlüğü, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için düzenlediği etkinlikler kapsamında bir konferans düzenledi. Konferansa Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen konuşmacı olarak katıldı. Konferans, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konferans öncesinde ESOGÜ Şehit Ömer Halisdemir Kütüphanesi'nde, TTK tarafından bağışlanan kitaplarla oluşturulan 'Türk Tarih Kurumu Yüzüncü Yıl Kitaplığı' açıldı.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak konferansın açılışında bir konuşma yaptı. Çolak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının, Türk milletinin tarihinde önemli bir dönüm noktası olduğunu ve tarihi iyi bilmek ve ondan ders çıkarmak gerektiğini vurguladı. Türk Tarih Kurumu'nun bu konuda önemli çalışmalar yaptığını belirten Çolak, TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen'in ESOGÜ'ye kitap bağışı yaparak Türk tarihine katkıda bulunduğunu ve konferansla öğrenci ve akademisyenleri buluşturmanın memnuniyetini ifade etti.

Konferansta konuşan TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Atatürk ve Türkiye'nin modernleşme sürecini anlattı. Cumhuriyetin 100. yılının anlamını ve ülkenin bu süreçte geçirdiği aşamaları aktaran Özgen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yetişme şartlarını ve modern Türkiye Cumhuriyeti'ne nasıl ulaştığını anlattı.

Konferansa ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, TTK Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Erdağ, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Emine Gümüşsoy ve diğer yöneticiler katıldı.