-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Eskişehir Teknik Üniversitesi (ESTÜ) ve AFAD İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı etkinlikleri çerçevesinde 'Afetlere Dirençli Toplumlar Farkındalık Çalışmaları' adlı bir çalıştay düzenledi. Çalıştaya ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Bayar ve ESTÜ personeli katıldı. Çalıştayın açılışını Rektör Prof. Dr. Adnan Özcan yaptı ve iklim değişikliği, gıda güvenliği, kuraklık ve pandemi gibi tehlikelerle başa çıkabilme konusunda disiplinler arası çalışmaların önemine vurgu yaptı.

Rektör Özcan, hızlı kentleşme ve endüstrileşmenin bir sonucu olarak nüfus yoğunluğunun artmasıyla birlikte afetlerle başa çıkma konusunda yenilikçi yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Çalıştay boyunca ESTÜ'deki bilim insanlarıyla birlikte yerküre odaklı çalışmalar gerçekleştirileceğini ve toplumların afetlere dirençli olması ve güvenli yerleşik düzenler oluşturmak için yapılan bilimsel çalışmaları paylaşmanın amaçlandığını söyledi.

Çalıştay kapsamında Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Muammer Tün, afet sırası ve sonrası afet yönetimi, iletişim ve koordinasyon ve afet lojistiği gibi konuları ele alan bir sunum yaptı. Ardından Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü öğretim elemanları da yerleşik düzende güven arayışı, binaların deprem performans analizleri, ESTÜNet sismik ağı, obruk gelişimi ve iklim değişikliği süreçlerinin izlenmesi gibi konuları içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Çalıştayın ardından bir panel düzenlendi ve katılımcılar Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında Merkez Müdürü Prof. Dr. Gökhan Özdemir tarafından merkezin tanıtımı yapıldı.