-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) tarafından koordinasyonu sağlanacak olan İç Anadolu Kariyer Fuarı, Anadolu Üniversitesi'nin ev sahipliği ve 12 paydaş üniversitenin iş birliği ile 28-29 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. İKAF'24 olarak adlandırılan fuar, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük kariyer etkinliklerinden biri olacak. Öğrenciler ve mezunlar, Türkiye'nin önde gelen firmalarının iş ve staj imkanlarından yararlanabilecek. Ayrıca fuar kapsamında atölye çalışmaları, örnek olay incelemeleri, söyleşiler, mülakat simülasyonları, film gösterimleri, konserler ve tiyatro gibi birçok etkinliğe katılma şansı bulacaklar.



Geçtiğimiz yıl da ev sahipliği yapan Anadolu Üniversitesi, İKAF'24'e de ev sahipliği yapacak. İKAF'23'ün başarılı geçtiği ve hem öğrenciler hem de katılımcı firmalar tarafından olumlu bir şekilde algılandığı belirtildi. Yaklaşık 300 firma ve on binlerce genç, geçen yılki fuara katılmış ve etkinlikler büyük ilgi görmüştü.



Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, İKAF'24'e ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını dile getirdi. Prof. Erdal, İKAF'ın gençler için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak, fuarın gençlerin yeteneklerini keşfetmeyi hedeflediğini söyledi. Türkiye'nin her alanda atılımlar yaptığı bu dönemde gençlerin bu atılımlara destek vermesinin önemine değinen Erdal, bu yıl da zengin bir etkinlik programı hazırlayacaklarını ve gençleri Türkiye'nin lider firmaları ile buluşturacaklarını ifade etti.



Fuar kapsamında firmalar, kurum ve kuruluşlar stant açarak kendilerini tanıtabilecek, iş ve staj başvuruları yapabilecek ve mülakat yapma imkanı bulacaklar. Öğrenciler ise iş ve staj imkanlarının yanı sıra söyleşiler, eğitimler, atölye çalışmaları ve örnek olay incelemeleri gibi etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar. Duyurular ise önümüzdeki günlerde üniversite ve kariyer merkezi web siteleri ile sosyal medya hesapları üzerinden yapılacak. Ayrıca fuara katılmak isteyen öğrencilerin Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nin 'Yetenek Kapısı'na üye olmaları gerekiyor. Öğrenciler ve mezunlar, bu platformda fuar detaylarını, görüşebilecekleri işverenleri ve katılabilecekleri etkinlikleri öğrenebilecekler.



#İKAF #İçAnadoluFuarı #kariyer #üniversite #öğrenci #işvekariyer