-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Üniversitemizde Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, "Akademide Kadın Olmak" adlı bir söyleşi düzenlendi. AFSÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk ve Arş. Gör. Seval Ayekin bu etkinlikte konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğünü ise Tıbbi Farmakoloji Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğr. Üyesi Jale Akgöl üstlendi. Etkinliğe akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinlik, Tıp Fakültesi Mavi Salon'da gerçekleşti. Prof. Dr. Demirtürk, erken dönemlerden başlayarak günümüze kadar kadının toplumdaki rolünü anlattı. Konuşmasında, Cumhuriyet'in ilanından sonra Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçekleştirdiği devrimlerle kadınlara sağlanan haklara odaklandı. Ayrıca Kurtuluş Savaşı döneminde aktif olarak savaşan kadınlara da değindi. Prof. Dr. Demirtürk, Cumhuriyet'in ilanından sonra farklı alanlarda başarılı olan ve mesleklerinde öncülük eden kadınlara da sunumunda yer verdi.

Prof. Dr. Demirtürk, akademik hayatta kadın istihdam oranlarını sayısal verilerle aktardı ve ülkemizdeki akademik camiada kadın sayısının göreceli olarak yüksek olduğunu vurguladı. Ayrıca yönetim ve karar alma organlarında kadınların sayısının artırılması gerektiği konusundaki düşüncelerini paylaştı. Prof. Dr. Demirtürk ayrıca, kadın akademisyenlerin karşılaştıkları sorunlara ilişkin çözüm önerilerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Arş. Gör. Ayekin, üniversitemizin akademik kadrosunda görev yaptığı için gurur duyduğunu belirterek konuşmasına başladı. Kadınların akademideki konumuna ilişkin görüşlerini paylaşan Arş. Gör. Ayekin, aynı zamanda AFSÜ'de farklı idari pozisyonlarda bulunan ve kendisi için rol model olan kadın personeli de anlattı. Çalışma hayatındaki her başarılı kadının genç nesiller için ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

Etkinlik soru cevap bölümüyle devam etti ve sonunda Prof. Dr. Demirtürk, Arş. Gör. Ayekin ve Dr. Öğr. Üyesi Akgöl'e belge takdim edildi ve anı fotoğrafı çekildi.

#AFSÜ #KadınAkademisyenler #AkademideKadınOlma #KadınHakları #Cumhuriyetin100Yılı #Türkiye