-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Damla Eyüboğlu, zorbalık yaşayan çocukların yetişkin hayatta çeşitli ruhsal sorunlara neden olabileceğini belirtti. Bu konuyla ilgili değerlendirmeler Ergen Günleri Sempozyumu'nda yapıldı. Sempozyuma profesörler, öğretmenler, rehber öğretmenler, psikologlar ve ruh sağlığı uzmanları katıldı. Sempozyumda akran zorbalığı ve siber zorbalık konuları ele alındı ve bu sorunların nasıl önlenebileceği üzerine çözüm önerileri sunuldu.

Eskişehir'de düzenlenen Ergen Günleri Sempozyumu'nda 'Akran Zorbalığı' temasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Etkinliğe çeşitli meslek gruplarından kişiler katıldı ve akran zorbalığıyla ilgili donanımlı olmayı hedefleyen forumlar ve paneller düzenlendi. Uzmanlar, zorbalığa uğrayan çocukları ve zorbaların özelliklerini ayrıntılı olarak ele aldı. Ayrıca, akran zorbalığının ve siber zorbalığın nasıl önlenebileceği konusunda değerlendirmeler yapıldı.

ESOGÜ Çocuk Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Damla Eyüboğlu, sempozyum hakkında bilgi verdi. Sempozyumun ana temasının akran zorbalığı ve siber zorbalık olduğunu belirten Eyüboğlu, çocuk psikiyatristlerinin en önemli paydaşlar olduğunu söyledi. Ancak, bu yılki sempozyumun akran zorbalığı ve siber zorbalık üzerine olması nedeniyle, okullar, öğretmenler, rehber öğretmenler, psikologlar ve psikolojik danışmanlar olarak birlikte çalıştıklarını ifade etti. Sempozyumun amacının, akran zorbalığı ve siber zorbalığı nasıl önleyebileceklerini birlikte çalışarak değerlendirmek olduğunu vurgulayan Eyüboğlu, "Zorbalığa uğrayan çocukların veya zorbaların özellikleri ve riskleri nelerdir, bu çocuklar büyüdüklerinde yetişkin hayatta nasıl etkileniyorlar ve biz bunları önlemek için ne yapabiliriz?" gibi konuların politika geliştirmede temel olacağını belirtti.