-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir'de 21 yıldır böbrek yetmezliği rahatsızlığı bulunan 30 yaşındaki Ferhat Özgür, böbrek nakli için uygun donör bulamadığı süre boyunca zorlu bir mücadele verdi. Neyse ki, böbrek yetmezliğiyle mücadele eden Ferhat'a annesi Nurhan Özgür'den uygun bir böbrek bağışı yapıldı. Nurhan Özgür, "Böbreğimi seve seve de verdim, yine olsa yine veririm. Sanki oğlum o gün yeniden doğdu" dedi.

Ferhat Özgür, 9 yaşından bu yana böbrek yetmezliği ile mücadele ediyor. Buna bağlı olarak, böbreğinin işlevini yerine getirememesi sebebiyle organ nakli gerekiyordu. Anne Nurhan Özgür, bu süre zarfında oğluna uygun bir böbrek verme kararı aldı. Bir ay önce Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyat sonrasında anne ve oğul sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyor. Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında hastanede düzenlenen stantı ziyaret eden anne ve oğul, diğer organlarını da bağışlama formunu doldurdu.

Ferhat Özgür, annesine olan minnettarlığını dile getirerek, organ bağışı sayesinde sağlığına kavuştuğunu söyledi. 30 yaşında olmasına rağmen, sıra beklemek zorunda kalmadan annesinin böbreğiyle sağlığına kavuştuğunu belirten Ferhat Özgür, başka insanların da organ beklediğini ve organ bağışının bir hayat demek olduğunu vurguladı.

Anne Nurhan Özgür ise böbreğini oğluna bağışlama kararını seve seve verdiğini söyledi. "Sanki oğlum o gün yeniden doğdu" diyen Nurhan Özgür, ameliyat sonucunda başarılı bir sonuç almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Organ Bağışı Haftası etkinlikleri çerçevesinde hastanede düzenlenen stantta diğer organlarını da bağışlayan Nurhan Özgür, umarım bu bağışlar başka hayatları kurtarır diye dileklerini aktardı.