-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi, "100. Yıl Etkinlikleri" kapsamında "Cumhuriyetimizin 100. TÜRSAB'ın 50. Yılında Turizmin ve Turizmcinin Geleceği" başlıklı bir seminer düzenledi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Eker'in konuşmacı olarak katıldığı seminere, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, TÜRSAB Eskişehir, Bilecik ve Kütahya Bölge Başkanı Özgür Ersoy, Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek ve birçok akademik personel ile öğrenci katıldı.

Seminerin açılışında konuşan Turizm Rehberliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek, "Hasan Eker ile ilk tanışıklığımız harika bir kongre sayesinde olmuştu. Kendisi alanında çok profesyonel ve çığır açan birisi. Çok önemli kongreler düzenliyor ve yer alıyor. Bugün deneyimlerini bizimle paylaşacağı için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

TÜRSAB Genel Başkan Yardımcısı ve Burkon Turizm ve Kongre Kurucusu Hasan Eker ise konuşmasında Türkiye turizmi, dünya turizmi ve meslek sahibi olmanın önemini vurgulayarak kendi başarı ve başarısızlık hikayelerine değindi. Turizm Fakültesi öğrencileriyle öğrencilik yıllarını ve kariyer yolculuğunu paylaşan Eker, "Bizim ülkemiz turizm sektöründe dünyada 4. sırada yer alıyor. Bu kadar önemli bir sektörde yer alacağınızı unutmadan, kamu veya özel sektör fark etmeksizin kendi yolunuzu çizmeye başlayabilirsiniz" diyerek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, turizmin geleceğinden bahsederken iklim değişikliğine dikkat çeken Eker, gençlerin sürdürülebilir ve yenilikçi adımlar atmaları gerektiğini ifade etti.