-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Çağfen Koleji Kurucu Temsilcisi ve Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders müfredatının sadeleştirilme kararını olumlu bulduğunu ifade etti. Zengin'e göre bu karar, öğrencilerin okula olan isteğini artıracak ve derslerin temelden öğrenilmesini sağlayacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yapılan açıklamada ise kasım ayının sonu veya aralık ayının ortasında ders müfredatlarında değişiklik yapılacağı ve tekrar eden konuların ayıklanarak sadeleştirme işlemi yapılacağı belirtildi. Müfredatın hafifletilmesinin öğrencilere fayda sağlayacağını vurgulayan Zengin, doğru bir şekilde karara bağlanması gereken konuların mevcut müfredatta yer aldığını söyledi.

Müfredatın hafifletilmesi kararı, Türkiye'de ki okullarda uygulanan müfredatın ağırlığı ve zorluğunun öğrencilerin daha fazla ezber yapmasına neden olduğunu belirten Zengin, öğrencilerin dersleri daha iyi anlamalarını ve okula daha istekli gelmelerini sağlayacak bir adım olduğunu ifade etti. Müfredattan çıkarılması gereken konuların olduğunu da belirten Zengin, bunun öğrencilerin temel eğitim almasını sağlayabileceğini söyledi. Ayrıca, müfredatın yoğunluğu nedeniyle Türkiye'nin OECD ülkeleri arasında sıralamada sonlarda olduğunu da dile getirdi.

Öğrencilerin okula olan isteğini artırmanın önemli olduğunu vurgulayan Zengin, müfredatın sadeleştirilmesi sayesinde öğrencilerin dersleri daha iyi anlayabileceklerini ve daha rahat bir şekilde yapabileceklerini belirtti. Özellikle biyoloji dersinin zorlukları nedeniyle öğrencilerin okula karşı korku duyduklarını ifade eden Zengin, sadeleştirilme sayesinde öğrencilerin okula daha istekli geleceğini söyledi. Sözel ve matematik alanlarındaki eğitimin de ihtiyaca göre verilmesi gerektiğini vurgulayan Zengin, müfredatın hafifletilmesinin önemli olduğunu belirtti.

Karara yapılan eleştirilere de değinen Zengin, yorumsal ve yüzeysel eleştirilere dikkat çekerek, bu kararın iyi incelenerek yorum yapılması gerektiğini ifade etti. Zengin'e göre, dünyadaki iyi eğitim veren ülkelerin müfredatlarının incelenmesi gerekiyor. Eleştirilerin bilgiye dayalı olması gerektiğini belirten Zengin, müfredatın uygun hale getirilmeye çalışıldığını ve bu kararın da bu yönde atılmış bir adım olduğunu söyledi.