-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi, "Çocuk İhmal ve İstismarını Önlemede Okul Öncesi Eğitim Öğretmenlerinin Rolü" başlıklı bir konferans düzenledi. Konferans, Anadolu Üniversitesi Prof. Dr. Şefik Yaşar Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve Eğitim Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından ilgiyle takip edildi. Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Okul Öncesi Eğitimi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Dilek Erol, konuşmacı olarak etkinlikte yer aldı. Konferansın kapsamında, çocuk ihmal ve istismarını önlemek için atılması gereken adımlar ve okul öncesi eğitim öğretmenlerinin rolü üzerine pek çok detay ele alındı.

Doç. Dr. Erol, konuşmasına çocuk ihmal ve istismarıyla ilgili yürütülen çalışmalardan bahsederek başladı. İhmal ve istismarın çocuk üzerindeki etkileri hakkında önemli bilgiler veren Erol, bu gibi durumların çocuk üzerinde hem içsel hem de dışsal birçok olumsuz sonuçları olabileceğini belirtti. Özellikle duygusal sonuçlara dikkat çeken Erol, öğretmenlerin çocuklara ve ailelere rol model olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çocuğun herhangi bir davranışıyla istismarın haklı çıkarılamayacağını ve çocuklara her durumda şiddet uygulanamayacağını açıklayan Erol, bu çerçevede çocukları seven ve koruyan kişilerin her zaman çocukların etrafında olması gerektiğini söyledi.

Doç. Dr. Erol konuşmasında, çocuk istismarının üç boyutlu bir şekilde ele alınması gerektiğini ve bu konuda yasal zorunlulukların ve hakların bilinmesinin önemli olduğunu vurguladı. Öğretmenler olarak, çocukların her zaman yanında olmamız gerektiğini ve bu tür durumlarda belirli adımları izlememiz gerektiğini ifade eden Erol, bunlardan ilkinin yaşanan olayı Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirmek olduğunu söyledi. Diğer seçenekler arasında ise Cumhuriyet Savcılığı'na veya en yakın karakola suç duyurusunda bulunmak olduğunu belirten Erol, eğer ihmal veya istismara maruz kaldığını düşündüğümüz bir çocuğumuz varsa hemen tam teşekküllü bir hastaneye götürmek ve bulguları kayıt altına almak gerektiğini sözlerine ekledi. Bu adımların, öğretmenler başta olmak üzere herkesin yasal bir zorunluluğu olduğunu belirten Erol, konferans sonunda teşekkür belgesiyle ödüllendirildi.

#AnadoluÜniversitesi #EğitimFakültesi #Çocukİhmal #Çocukİstismarı #OkulÖncesiEğitim #ÖğretmenlerinRolü #DoçDrDilekErol