-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Baskı Sanatları Bölümü, 'Şamandıralar, Sanatçı Kitapları ve Kâğıt Üzerine Çalışmalar' başlıklı bir sergi düzenledi. Sergi, GSF Sergi Salonu'nda açıldı ve sergilenen eserler büyük ilgi gördü. Sergiye, GSF Baskı Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hayri Esmer, eserlerin sahibi Friedrich Timothy, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Hayri Esmer, açılış konuşmasında baskı sanatlarının önemine vurgu yaparak Friedrich Timothy'nin eserlerinin sergilendiği bu özgün serginin motivasyon sağlayacağını belirtti. Workshop veren ve sanatçı kitapları üzerinde çalışan Timothy'nin eserlerinin Anadolu Üniversitesi'nde sergilenmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

Friedrich Timothy ise serginin içeriği hakkında konuşarak seride duvardaki çalışmaların yanı sıra farklı serilerden sanatçı kitaplarının sayfalarını içerdiğini söyledi. El yapımı kağıtlar ve geleneksel yöntemlerle yapılan baskılar çevresel sürdürülebilirlik hedeflediğini belirtti. Timothy, Anadolu Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapılan serginin kendisini mutlu ettiğini ifade ederek katılımcılara teşekkür etti.

Sergi, 10 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Bu özgün sergi, baskı sanatlarına olan ilgiyi artırmayı hedefliyor ve ziyaretçilere farklı boyutlar sunuyor. #AnadoluÜniversitesi #GSF #BaskıSanatları #Sergi