-

Gözden kaçırmayın

Öğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi GerekenlerÖğretmenlere Saygı Göstermek İçin İletişim Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, Eskişehir'de girişimciliği teşvik etmek ve daha fazla insanın kendi işini kurmasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İşin Erbapları projesi kapsamında lise öğrencileri sanayicilerle bir araya gelerek girişimcilik deneyimlerini birinci elden dinlediler. Panelde ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Turan ve diğer iş insanlarıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler katıldı.




ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, panelin açılış konuşmasında öğrencilere yönelik olarak, hangi mahalleden gelirlerse gelsinler başarıya odaklanmaları, iyi bir insan olmaları, gelecek planlarını yapmaları ve fırsatları kaçırmamaları gerektiğini belirtti. Ayrıca bir meslek lisesinde okumanın da hayata bir adım önde başlamak anlamına geldiğini vurguladı.




Panelde konuşan Tekniker Makine Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Erşahin, kendi girişimcilik serüvenini anlatarak, kendine güvenin önemine değindi. Mezun olduktan sonra çeşitli işlerde çalıştığını ancak sonunda bir cesaret göstererek bir fabrika kurduğunu ve başarılı bir şekilde işlerini yürüttüğünü belirtti. Kendine olan güvenin ve eğitimde başarının önemine vurgu yaptı ve girişimcilere olan ihtiyacın sadece mavi yaka değil, beyaz yaka için de olduğunu söyledi.




Alper Çelebi Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Alper Çelebi ise mesleki okullardan mezun olan gençlerin kendi alanlarında çalışmalarının önemini vurguladı. Aynı zamanda sektörde kendilerini geliştirdikçe, hem iş dünyasına hem de ülkenin sanayisine katkı sağlayacaklarını belirtti. Sanayinin ülkenin temel direği olduğunu ve sanayi teknolojisinin gençler tarafından geliştirileceğini ifade etti.




TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Turan ise iş hayatında başarılı olmanın yılmadan çalışmak ve iyi ilişkiler kurmaktan geçtiğini söyledi. İyi bir networkün son derece önemli olduğunu belirtti ve meslek liselerindeki eğitimin gençlere girişimci olma yolunda büyük katkı sağladığını ifade etti. #girişimcilik #eskişehir #sanayiodası #gençgirişimciler #eğitim