-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Simav İlçe Müftülüğü personellerinden 15 din görevlisi, Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu'na katıldı. Kurs süresince devamlılık gösteren, programı tamamlayan ve kurs sonundaki sınavda başarılı olan personellere Başarı Belgeleri verildi. Eğitim programı, 15 Temmuz Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nun konferans salonunda gerçekleşti ve 23 Ekim - 03 Kasım 2023 tarihleri arasında yapıldı.

Katılan din görevlileri, belirledikleri bir konu üzerinde yarım saatlik vaaz sunumları yaptı. İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Vaizler Murat Kaya ve Mustafa Bektaş ve diğer kursiyerler gözetiminde sunumlarını gerçekleştiren katılımcılar, sunumlarına göre puan aldılar.

Başarı belgesi töreni, İlçe Müftülüğünde düzenlendi. Müftü Hasan Serçe, "Din Görevlilerinin Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu"nu başarıyla bitiren personele Başarı Belgesi takdim etti.

Müftü Serçe, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ikinci grubun eğitimlerine 20 Kasım 2023 tarihinde başlanacağını belirtti. Yeni gruplarla eğitimlere devam edileceğini ifade eden Serçe, programı tamamlayan kursiyerlerin camilerde, merkezi vaaz sisteminde ve diğer camilerde, cuma vaazlarında, dini gün ve gecelerde, Ramazan vaazlarında ve diğer vaazlarda görev alacaklarını dile getirdi.

#Simav #Müftülük #DinGörevlisi #EğitimKursu #VaazBecerileri #BaşarıBelgesi #DinEğitimi