-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Emet ilçesinde bulunan kaplıcanın 'Ayak sallama' yeri, sağlık sorunlarına çözüm arayanların dikkatini çekiyor. Otel bölgesinde yer alan ve suyun sıcaklığı 39 dereceye ulaşan bu yerde bacaklarını suya sokan insanlar, romatizma ağrılarında büyük bir rahatlama yaşadıklarını belirtiyorlar. Kaplıcanın açık alanda bulunan iki farklı 'ayak sallama yeri', aynı anda 20 kişinin kullanabileceği bir derinliğe sahip ve halka ücretsiz hizmet sunuyor. Kaplıcanın eklem romatizması, kemik erimesi, kas iltihapları, asabi hastalıklar, spor yaralanmaları ve ruhsal hareket bozukluklarına iyi geldiği biliniyor.

Zuhal Baysal isimli bir vatandaş, Emet'e İstanbul'dan geldiğini ve her yıl burada kaplıcayı ziyaret ettiğini belirtiyor. Ayak sallama yeri özellikle romatizma rahatsızlığına iyi geldiğini söyleyen Baysal, bu yıl aynı rahatsızlığa sahip olan komşusuyla birlikte geldiklerini ifade ediyor.

Meryem Sanayici ise, burada şifa bulduktan sonra İstanbul'a döneceğini dile getiriyor. İnşallah burada tedavi olup iyileşeceğini söyleyen Sanayici, Emet kaplıcasının sağladığı faydaları vurguluyor.

Asım Ünlü ve Abdullah Öztürk de, kaplıca suyunda ayaklarını sallayarak damar sertliğine çözüm bulmayı umduklarını ifade ediyorlar. Bu bölgede bulunan kaplıcaların birçok sağlık sorununa iyi geldiğini belirten Ünlü ve Öztürk, bu fırsatı değerlendirerek sağlıklarını düzeltmeyi amaçlıyorlar.