-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'da, Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Pansiyonda Hasbihal' projesi kapsamında müftülük personeli ve öğrenciler bir araya geldi. Gediz Mustafa Necip Alayeli Anadolu Lisesi Pansiyonu'nda gerçekleştirilen projede, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bahadur, İlçe Müftülüğü Vaizi Erdoğan Tuna ve Okul Müdürü Zekeriya Uysal, pansiyonda kalan öğrencilerle bir akşam programında bir araya gelerek değerler eğitimi üzerine sohbet etti.

İlçe Müftülüğü Vaizi Erdoğan Tuna, öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği 'Gençlikte Ölçülü Olmak ve Değerlere Bağlı Kalmak' konulu sohbette, ölçülü bir yaşamın önemine değindi. "Ölçülü yaşam, hayatın her alanında önemlidir. Herhangi bir alanda aşırılık, her zaman zararlıdır. İslam dini öncesi dönemlerde, Allah insanları aşırılığa sapmamaları konusunda uyarıyordu. Kur'an-ı Kerim'de, Allah'ın evrendeki dengeyi koruduğu ve bu dengeyi bozmamamız gerektiği belirtilir. Ölçülü olmak, dengeli hareket etmek, tutum ve davranışlarımızla gösterilir. Bu nedenle, şiddet ve aşırı heyecandan uzak durmalıyız, davranışlarımızda dengeli ve ölçülü olmalıyız" dedi.

Vaiz Tuna, "Yeme, içme, giyim, duygu, düşünce, inanç, ibadet ve davranış gibi bireysel ve toplumsal hayatımızı etkileyen tüm alanlarda dengeli ve ölçülü olmak, karakterimizi geliştiren bir iradenin sonucudur. Peygamberler, ölçülü hareket etmek konusunda en güzel örneklerdir. Bizler de çevremize örnek olabilmek adına böyle dengeli ve ölçülü bir yaşam sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.