-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde düzenlediği törenle onu anma ve mirasını yaşatma mesajı verdi. Üniversitenin öğrenci ve akademisyenleri, Atatürk Anıtı önünde bir araya gelerek, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu. Tören sırasında Atatürk'ün hayatı, devrimleri ve vasiyeti konusunda da konuşmalar yapıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk milletine bıraktığı mirasın ne kadar değerli olduğunu vurgulayarak, bu mirasa sahip çıkmanın ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak ülkenin daha da ileriye gitmesi gerektiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Karakaş, Atatürk'ün fikirleriyle genç nesilleri aydınlatan ve yol gösteren bir lider olduğunu belirtti.

Törene katılan öğrenci ve akademisyenler de Atatürk'ün önemini vurgulayarak, onun devrimci idealleri doğrultusunda ilerlemeye devam edeceklerini dile getirdiler. Törenin sonunda katılımcılara Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı broşürler dağıtıldı.

Atatürk'ün irtihalinin 85. yıl dönümü, Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Üniversite, Atatürk'ün hayatını ve devrimlerini anlatan bir sergi düzenledi ve öğrenciler arasında atletizm yarışmaları gerçekleştirdi. Ayrıca, Atatürk'ün öğrencilere yazdığı mektuplar ve vasiyeti hakkında bir konferans da düzenlendi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi, Atatürk'ün fikirlerini ve mirasını yaşatmak amacıyla düzenlediği bu etkinliklerle, öğrencilerin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmalarını ve Atatürk'ün ilke ve devrimlerini benimsemelerini hedefliyor. Üniversitenin bu tür etkinlikleri, öğrencilerin milli ve manevi değerlerine olan bağlılıklarını güçlendirmeye yardımcı oluyor.


#AfyonKocatepeÜniversitesi #Atatürk #85yıl #mirasadestek #Cumhuriyetdeğerleri