-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bulunan Yunus Emre Proje Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerin okulun fiziki alanlarını iyileştirme çalışmalarını gerçekleştirmelerine imkan sağlıyor. Okulda yapılan yapım, onarım ve güçlendirme çalışmaları ile birlikte öğrenciler, kendi bölümleriyle ilgili pratik deneyim kazanma fırsatı elde ediyorlar.

Bu kapsamda, öğrenciler, okudukları bölümle ilgili tamirat, tadilat ve iyileştirme gibi görevleri atölyede aldıkları eğitimle birlikte uygulamalı olarak gerçekleştiriyorlar. Yunus Emre Proje Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde son olarak, öğrenciler internet sorunlarını çözmek için çalışmalara katılarak pratik yapmışlardır. Elektrik elektronik teknolojileri bölümü öğrencileri, binalar arası internet bağlantısı için hat döşeme işini gerçekleştirmişlerdir. İnşaat Teknolojisi Alanı öğrencileri ise kendi atölyelerindeki parke taşlarının tadilatını yaparak uygulamalı eğitimde becerilerini sergilemişlerdir.

Okul Müdürü Gökhan Said Mamak, öğrencilerin uygulama yaparak öğrenmelerinin mesleki eğitimde büyük öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Öğrencilerimiz aldıkları teorik dersleri pratikte uygulayarak, kendileri ve okul açısından büyük katkı sağlamaktadırlar. Öğrencilerimiz kaliteli bir ortamda eğitim alarak geleceğe hazırlanmaktadırlar. Ayrıca, yaptıkları çalışmalar sayesinde döner sermayeden harçlıklarını da kazanabilmektedirler" diye belirtti.