-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyonkarahisar Valiliği'nin desteklediği "Milli Sinema Günleri" etkinliği, Uluslararası Sinema Derneği tarafından düzenlenecek. Etkinlik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün himayesinde, 16-18 Kasım 2023 tarihlerinde Afyon Kocatepe Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Bu etkinlikle, Türk sinemasının milli sinema anlayışı ve gelecek projeksiyonu üzerine bir platform oluşturulması hedeflenmektedir.


Etkinlik kapsamında, Türk sinemasında 50 yıl boyunca üretilmiş önemli filmler gösterilecek. Ayrıca, ilk kez 1973 yılında gerçekleştirilen Milli Sinema Açık Oturumu'nun ikincisi düzenlenecek. Oturumlarda, akademisyenler, sinema yazarları, tarihçiler, yapımcılar, yönetmenler ve senaristler Türk sinemasının yeni yönelişleri, arayışları ve üslupları hakkında sunumlar yapacaklar. Bu oturumlar Türk sinemasının geleceği üzerine değerlendirmelerin yapılacağı bir platform oluşturacak.


Etkinlik kapsamında Afyonkarahisar şehir merkezinde ve ilçelerde bulunan belirli salonlarda ücretsiz film gösterimleri yapılacak. Gösterilecek filmler arasında "Birleşen Yollar", "Çok Sesli Bir Ölüm", "Minyeli Abdullah", "Gençlik Köprüsü", "Reis Bey", "Kelebekler Sonsuza Uçar", "Suveydâ", "Buğday", "Bağlılık Hasan", "Çizme", "Bize Nasıl Kıydınız", "Mommo - Kız Kardeşim", "Dilsiz", "Karınca", "Benim Küçük Sözlerim", "Bir Düş Gördüm", "Yücel Çakmaklı Belgeseli" ve "Tay" gibi önemli yapıtlar yer alacak.


Programda ayrıca, uzun süre kayıp olan "Kâbe Yollarında" adlı belgesel film de gösterilecek. Tarık Buğra'nın senaryosunu yazdığı ve Yücel Çakmaklı'nın yönettiği bu film, Afyonkarahisar'da seyirciyle tekrar buluşacak. Etkinliğin son günü olan 18 Kasım'da, "Dünden Yarına Millî Sinema Pratiği" konulu bir forum düzenlenecek. Bu forumda, Türk sinemasının temel meseleleri konuşulacak ve konuşmacılar ile konuklar etkinliği değerlendirecek.


16 Kasım 2023 Perşembe günü başlayacak etkinlik, üç gün boyunca devam edecek. İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek olan etkinliğin programında açılış konuşmalarının yanı sıra çeşitli oturumlar, film gösterimleri ve söyleşiler yer alacak. Etkinliğe katılacak konuşmacılar arasında Salih Diriklik, Mesut Uçakan, İhsan Kabil, Sadık Yalsızuçanlar, Yıldız Ramazanoğlu, Üstün İnanç, Prof. Dr. Kurtuluş Kayalı, Yusuf Kaplan, Ahmet Özhan, Burçak Evren, Enver Gülşen, Nazif Tunç, Murat Pay, Ahmet Tezcan, Hüseyin Öztürk, Mesut Bostan, Atilla Gökbörü, Gülcan Tezcan, Faruk Güven, Erkin Yılmaz, Abdülhamit Güler ve Veysal Battal gibi önemli isimler bulunuyor.


#MilliSinemaGünleri #TürkSineması #Afyonkarahisar #Etkinlik #Sinema #MilliSinema #KültürSanat #TürkFilmleri