-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Erasmus+ Öğretim Elemanı Değişimi Programı kapsamında Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret eden Çin Açık Üniversitesi öğretim elemanları, Açıköğretim Fakültesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Dr. Li Shuguang, Öğr. Gör. Gao Wei ve Moğolistan Orkhon Üniversitesi'nden Tungalag Jamts yer aldı.
Çin Açık Ünivesitesi'nden gelen akademisyenler, Açıköğretim Fakültesi'nin farklı birimlerine ziyaretlerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi edindi. Ziyarette Çin Açık Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi Direktörü Prof. Dr. Shi Yunzhi, Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Birimi'nden Erasmus+ Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Gökçekuyu, Öğr. Gör. Lili Feng Bahtiyar, Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın ve Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serpil Koçdar da yer aldı. Bu heyetin amacı, iş birliği alanlarının belirlenmesi üzerine çalışmalarda bulunmaktı.
Görüşmelerde ortak uluslararası projelerin oluşturulması, ortak bilimsel araştırmaların yapılması, Çin Açık Üniversitesi öğrencilerine Türkçe programa katılma imkanı sunulması ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim programlarına Çin'den öğrenci kabulü konuları ele alındı.
Çin Açık Üniversitesi, Çin Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan ulusal bir devlet üniversitesidir. 1978 yılında kurulan üniversite, yaşam boyu öğrenmeyi teşvik etme vizyonu ile faaliyet göstermektedir. Çin'de 45 şube ve 3735 öğrenme merkezi bulunan Çin Açık Üniversitesi, yaklaşık olarak 5 milyon öğrenciye eğitim vermektedir. #Erasmus #AnadoluÜniversitesi #ÇinAçıkÜniversitesi #uluslararasıişbirliği