-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Beyaz Önlük Töreni Heyecanı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi, birinci sınıf öğrencilerinin hekimlik mesleğine ilk adımlarını attığı "Beyaz Önlük Giyme Töreni" ile yeni eğitim yılına merhaba dedi. Afyonkarahisar'daki Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, yükseköğretim hayatına başlayan genç veteriner adayları beyaz önlüklerini giydi.
Veteriner Hekimliğinin Önemi Vurgulandı
Programa, şehrin önde gelen isimleri katılım gösterdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Afyonkarahisar Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Nevzat Algan bir konuşma yaptı. Algan, veteriner hekimliğin uzun tarihi ve bu mesleğin insanlık için önemi üzerine düşüncelerini paylaştı. Özellikle Türk Veteriner Hekimleri'nin Kurtuluş Savaşı'ndaki rolüne dikkat çekti ve Mareşal Fevzi Çakmak'ın bu konuya ilişkin sözlerini hatırlattı.
Mesleklerin Topluma Hizmet Boyutu Ön Plana Çıkarıldı
Algan ayrıca, veteriner hekimlik mesleğinin sürdürülebilirliğini ve topluma hizmet boyutunu vurgulayarak öğrencilere duyduğu güveni ifade etti. Türkiye'de COVID-19 aşısı üreten veteriner hekime de değinen Algan, genç öğrencileri tebrik etti.
Veteriner Fakültesi Dekanı'ndan Öğrencilere Motivasyon Mesajı
Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Civelek de öğrencilere özel bir konuşma yaptı. Civelek veteriner hekimlik mesleğinin kapsamını ve önemini anlattı ve öğrencilere kendilerine güvenmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, tarihte öne çıkan meslektaşları örnek alarak başarıyı hedeflemeleri gerektiğini vurguladı.
Genç Veteriner Adayları Beyaz Önlükleriyle Poz Verdi
Tören, birinci sınıf öğrencilerinin beyaz önlüklerini giymesi ve ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Genç veteriner adayları, akademik hayatlarının bu önemli dönemeçte önlüklerini giyerek meslek hayatlarına resmi olarak adım attılar.
#AfyonKocatepeÜniversitesi #BeyazÖnlükTöreni #VeterinerFakültesi #GençVeterinerAdayları #BilimveEğitim #KariyerBaşlangıcı #Afyonkarahisar #TürkVeterinerHekimleri