-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, 14 Kasım Dünya Sosyologlar Günü münasebetiyle Sosyoloji Kulübü'nün organize ettiği etkinlikte Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri ile buluştu. Erdal Akar konferans salonunda düzenlenen konferansta "21. Yüzyılda Sosyolog Olmak" konusu işlendi.
Etkinliğe Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Koçak, Sosyoloji Bölümü akademik personeli, diğer akademisyenler ve öğrenciler iştirak etti.
Dekan Prof. Dr. Hüseyin Koçak açılış konuşmasında, Rektör Karakaş'ın yoğun programına rağmen zaman ayırarak etkinliklerine katılmasından dolayı teşekkür ettiğini ifade etti. Koçak, rektörün bölüme olan katkılarının önemini vurgulayarak onur duyduklarını dile getirdi.
Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise konuşmasında sosyolojinin, toplumu anlama ve açıklama çalışmaları olduğunu, Sosyologların mesleğe başladıkları andan itibaren insanoğlunun toplumu merak ettiğini ve sosyoloji biliminin insanlık tarihi kadar eski olduğunu anlattı. Karakaş, hem modern bilimi tanımlamak hem de sosyolojik düşüncenin evrimini anlamak açısından bu ayrımın yapılmasının önemine değindi.
Rektör Karakaş ayrıca sosyoloji biliminin ve sosyolojik düşüncenin, toplumu anlama ve açıklamada oluşturduğu kapsamlı perspektiften bahsetti. Toplumsal olayları analiz ederken tarihsel ve multidisipliner bir bakış açısının öneminden söz etti. Sosyologların, 21. yüzyılda disiplinler arası birikime ve analitik düşünme kapasitesine ihtiyaç duyduğunu, eleştirel yaklaşım sergilemeleri gerektiğini belirtti.
Buna ek olarak, konuşmasında sosyoloğun tespit, analiz, ve teşhis yeteneğinin önemli olduğunu, iyi bir yazı diline sahip olmak ve istatistiksel analiz becerilerini kullanabilmek gerekliliğine vurgu yaptı. Bir sosyologun iyi bir gözlemci olması gerektiğini, böylece toplumsal olguları daha iyi gözlemleyip yorumlayabileceklerini anlattı.
Konferans sonunda, Prof. Dr. Hüseyin Koçak tarafından Rektör Karakaş’a çiçek takdim edilerek etkinlik sona erdi.
#AfyonKocatepeÜniversitesi #AKÜ #Sosyoloji #DünyaSosyologlarGünü #RektörKarakaş #21YüzyılSosyologu #BilimselBakış #Disiplinlerarası #SosyalBilimler #Eğitim #Akademi #Öğrenci #Konferans #Etkinlik