-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Eskişehir Sanayi Odası ve TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu, 'İşin Erbapları Projesi' kapsamında 'Genç Girişimciler Yetişiyor; Sanayi-Meslek Lisesi İş Birliği' buluşmasını düzenledi. Bu etkinlikte öğrenciler, öğretmenler, girişimciler ve sanayiciler bir araya geldi. Etkinlikte ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Turan, ESO Danışmanı Bekir Şahin Tütüncü ve diğer yetkililer birer konuşma yaptılar. Toplantıya ayrıca ESO Başkan Yardımcıları Sinan Özeçoğlu ve Fatih Düş de katıldı.

Toplantının başında ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, girişimci sayısının artması, daha çok kadın girişimcinin sektörlerde yer alması ve sanayi sektörünün güçlenmesi için çalıştıklarını vurguladı. Girişimci olmanın basit 3 parametresi olduğunu söyleyen Kesikbaş, "Bir fikrinizin olması, az da olsa sermayenizin bulunması ve en önemlisi insan kaynağınızın varlığı sizi girişimci yapacaktır. Ayaklarınızı yere basarak hayallerinizin peşinden giderseniz başarı kaçınılmaz olur" dedi. Liseli gençlere "yaşama ve başarma azminizi en üst düzeyde tutun, asla vazgeçmeyin" çağrısında bulunan Kesikbaş, "İyi yetişmiş ve donanımlı bir şekilde hayata atılmak bugün diploma kadar hatta diplomadan daha önemli bir hale geldi. Eğer üniversiteye gidecekseniz kişisel eğitimlerinize, kişisel gelişiminize ve özellikle sertifika programlarıyla becerilerinizi arttırmaya bakın. Sizlere üniversite okuyun ya da okumayın diye bir tavsiye veremem ama hayat yolunuzu donanımlı bir şekilde kendiniz çizin. Unutmayın ki hayal kurmaya ve hayallerimizi realize etmek için daha çok hayal kurmaya ihtiyacımız olduğu bir dönemin içerisindeyiz. Sıkı bir iletişim ağınız olsun ve ekip olabilmeyi başarın" diye konuştu.

ESO Yönetim Kurulu Üyesi ve Duygu Reklam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özdemirel, kendi tecrübelerinden bahsederek meslek lisesi mezunu olarak iş hayatına atıldığını ve iş dünyasında başarılı bir şekilde ilerlediğini söyledi. Metasoft Bilgisayar Bilgi İşlem Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taşkın ise yazılım ve bilişim sektörünün ülkemize yeni girdiği dönemde iş hayatına atıldığını ve gençlerin bu sektörde daha çok yer alması gerektiğini vurguladı. TOBB Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Melih Turan ise GGK'nın amacını anlattı ve genç girişimcilere destek olacaklarını söyledi. DesignPR Dijital Ajans Kurucusu Çiğdem Dedeoğlu ise çocukluk hayallerini gerçekleştirmenin önemine değindi.

Toplantı sonrasında konferansa katılan isimler, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümlerini gezerek Okul Müdürü Dr. S. Sırrı Kabadayı'dan bilgi aldılar.

#Eskişehir #SanayiOdasi #TOBB #GençGirişimciler #İşinErbapları #GaziMeslekVeTeknikAnadoluLisesi #Eğitim #Girişimcilik #MeslekLisesi