-

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, dün yaşanan köpek katliamıyla ilgili açıklama yaptı. Subaşı, Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 3 kişinin iş akdinin sonlandırıldığını ve ilgili müdürün açığa alındığını söyledi.

Dün Bilecik-Sakarya istikametinde yol kenarında 14 köpeğin ölü, 1 köpeğin yaralı olarak bulunması üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 2'si kadın toplam 5 kişi gözaltına alındı. Bu olayların ardından açıklama yapan Subaşı, olayların kendisini ve toplumu derinden etkilediğini ifade etti.

Subaşı, belediyenin veterinerlik işleri müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen köpek katliamını kabul edilemez ve lanetlenmesi gereken bir olay olduğunu belirtti. Ayrıca sokak hayvanlarına yönelik projeler ve çalışmaların bu vahşetle gölgelendiğini ve böyle bir olayın tekrarlanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Subaşı'nın açıklamalarının devamında, olaya karışan 3 personelin iş akdinin sonlandırıldığı ve ilgili müdürün açığa alındığı bilgisi verildi. Subaşı, adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacaklarını ve benzer olayların önüne geçmek için daha etkili önlemler alacaklarını belirtti. Suçluların yanında veya arkasında yer almayacaklarını vurgulayan Subaşı, personellerin işlediği suçun kapatılmaya çalışılması ve yalan söylenmesinin kendilerini derinden yaraladığını ifade etti. Kamuoyuna bir daha böyle bir suçun ve ihmalin belediyede yaşanmayacağına dair söz verdi ve can dostların sağlığı ve güvenliği için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

#BilecikBelediyesi #hayvanhakları #sokakhayvanları #köpekkatliamı #adalet