-

Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Isparta genelindeki meslek liselerinde eğitim gören öğrenciler, Isparta'ya özgü yöresel yemekleri sergilemek amacıyla bir otelde düzenlenen Yöresel Yemek Fuarı'nda bir araya geldi. Isparta Eğitimin Niteliğini Geliştirme Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan yöresel yemekler, konuklardan büyük beğeni topladı. Sazan dolması, kabunye gibi birçok yöresel ürün, konuklara ikram edildi. Vali Aydın Baruş da Yöresel Yemek Fuarı'na katılarak öğrencilerle bir araya geldi ve hazırlanan yemekler hakkında bilgi aldı. Vali Baruş, öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve ikram edilen yemeklerin tadına baktı.
Vali Baruş, ikramlar sonrasında yaptığı konuşmada, eğitimin niteliğini geliştirme projesi çerçevesinde mesleki eğitime önem verdiklerini vurguladı. Öğrencilerin hazırladıkları yemekleri beğendiğini belirten Vali Baruş, projenin amacının, çocukların fiziki alanların iyileştirilmesinin yanı sıra aldıkları eğitim ve uygulamaların kalitesinin artırıldığı, geleceğe iyi bir şekilde hazırlanabilmeleri olduğunu söyledi. Vali Baruş, bu etkinlikte gençlerin geleceğe yönelik olumlu mesajlar verdiğini ifade ederek, eğitimin niteliğinin geliştirilmesi projesi kapsamındaki faaliyetlerin devam edeceğini belirtti. Ayrıca diğer okullarda okuyan öğrencilere yönelik de bu tür faaliyetlerin devam ettiğini sözlerine ekledi.
Isparta Yöresel Yemek Fuarı'nda sergilenen yemekler; Atabey Hacı Naciye Kasap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Keçiborlu Süleyman Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şarkikaraağaç Şehit Muhammed Ceylan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yalvaç Antik Kent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Eğirdir Nafiz Yürekli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Isparta Meslek Eğitim Merkezi (MESEM)'nde eğitim gören öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanmıştır.