-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi, Açıköğretim Fakültesi'nin 9'uncu katında bulunan Toplantı Salonu'nda 'Açık ve Uzaktan Öğrenmede Yapay Zekâ Uygulamaları' başlıklı bir panel düzenledi. Panele, Anadolu Üniversitesi öğretim elemanları Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, Öğr. Gör. Emine Tütsün, Öğr. Gör. Özlem Çelik, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü Öğr. Gör. Gönül Özsarı ve İstanbul Üniversitesi Öğr. Gör. İrem Demirbağ konuşmacı olarak katıldı. Panele çok sayıda kişi de katılım gösterdi.

Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, açılış konuşmasında yapay zekânın günümüzde herkesin konuştuğu bir konu olduğunu söyledi. Aydın, panelde Açıköğretim Sistemi'nde yapay zeka kullanımının nasıl olabileceği üzerine konuşacaklarını ve araştırma ve uygulama önerileri sunacaklarını belirtti.

Öğr. Gör. Emine Tütsün, yapay zekâ uygulamalarının eğitimde nasıl kullanılabileceği konusuna odaklandı. Tütsün, akıllı öğretim sistemlerinin öğrencilere bireysel ve anında geri bildirim vererek öğrenme deneyimi sunabileceğini ifade etti.

Öğr. Gör. Gönül Özsarı, yapay zekânın 'ölçme değerlendirme' başlığıyla ilgili olarak konuştu. Geleneksel üniversitelerin sürekli değerlendirme yöntemlerinde çoktan seçmeli soruların daha fazla kullanıldığını belirten Özsarı, Açıköğretim Sistemi'nde ise otomatik sistemlerin kullanılacağını ifade etti.

Öğr. Gör. Özlem Çelik, yapay zekânın dil öğrenme ve öğretim süreçlerinde nasıl kullanılabileceği konusuna odaklandı. Çelik, yapay zekânın kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunabileceğini vurguladı.

Öğr. Gör. İrem Demirbağ ise etkileşimin önemine dikkat çekerek, öğrenme ortamlarında etkileşimin sadece açık ve uzaktan öğrenmede değil, her türlü öğrenme ortamında önemli olduğunu belirtti. Demirbağ, yetersiz etkileşimin öğrencilerde izolasyona ve motivasyon kaybına sebep olabileceğini söyledi.