Gözden kaçırmayın
Foto Muhabirliği PaneliAfyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hukuk Fakültesi ile Gelecek Araştırmaları-Stratejileri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, "Gelecekte Hukuk Dünyasında Yapay Zekâ" panelini düzenledi.
Panel, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve GAM Müdürü Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş, Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Said Mahmut Çınar, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hakan Kaşka, AKÜ emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, Prof. Dr. Erdem Büyüksağiş, Doç. Dr. Sinan Okur, Öğr. Gör. Muhammed İkbal İmamoğlu, akademik personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
Panelin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş, panelin yapay zeka alanında hukuk dünyasında nelerin ortaya çıkabileceği konusunda kazanımlar elde etmeyi amaçladığını belirtti.
AKÜ emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Bayraklı, bu tür etkinliklerin, öğrencilerin farklı alanlarda yetişmesine ve yeni beceriler kazanmasına yardımcı olduğunu söyledi. Bayraklı, "Yapay zeka konusunda son yıllarda yapılan büyük çalışmalar var. Bu çalışmalar çerçevesinde yapay zekânın AKÜ Hukuk Fakültesinde de dile getiriliyor olmasından mutluluk duyduğumu belirtmek isterim" dedi.
Doç. Dr. Said Mahmut Çınar ise GAM hakkında bilgiler verdi ve GAM'ın, üniversiteye, şehre ve ülkemize olumlu bir gelecek oluşturmayı amaçlayan "gelecekçilik" fikrinin anlaşılması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi. Çınar, GAM'ın gelecek araştırmaları ile ilgili bir öğrenci topluluğu oluşturmayı hedeflediğini ve bu topluluğa katılımların önemsendiğini belirtti.
Panelin moderatörlüğünü yapan Öğr. Gör. Muhammed İkbal İmamoğlu, yapay zeka hakkında bilgi vererek, yapay zekânın insan zihninin becerilerine benzer becerilere sahip bilgisayar yazılımları olduğunu söyledi. İmamoğlu, yapay zekânın birçok sektörde kullanıldığını ve yapay zekâ teknolojilerinin hayatımızı kolaylaştırdığını ifade etti.
Prof. Dr. Erdem Büyüksağiş ise yapay zekânın, insan zihniyle ilişkilendirilen bilişsel eylemleri taklit eden bilgisayar programları olduğunu belirtti. Büyüksağiş, yapay zekânın gelecekte kendi amacını belirleyip hareket edebileceği bir noktaya gelebileceğini ve bu durumun hukuk bilgisini de kökten değiştirebileceğini söyledi.
Doç. Dr. Sinan Okur, otonom araçlardaki hukuki sorumluluğun üzerinde durdu ve yapay zeka ile geliştirilen otonom araçların karıştığı kazalarda sorumluluğun kimde olduğunun düşünülmesi gerektiğini belirtti. Okur ayrıca, otonom araçların piyasaya sürülmesi ile ilgili dünya çapında mevzuat eksiklikleri olduğunu ve Türk hukukunda otonom araçların yasal düzenlemelerinin bulunmadığını ifade etti.
Panel, soru-cevap bölümü ve plaket takdimiyle sona erdi. #AKÜ #HukukFakültesi #YapayZekâ #GAM
Yorumlar
Yorum Yap