-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyonkarahisar Belediyesi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından Vuslatın 750. yılı münasebetiyle ilan edilen Mevlana yılı kapsamında "Mevlana Paneli ve Tasavvuf Müziği Dinletisi" etkinliği düzenlendi. Moderatörlüğünü Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Akın'ın yaptığı panelde, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alper Günaydın ve Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlik, sema mukabelesi ile sona erdi.
Etkinlik, Mevlana'nın vuslatının 750. yılı olduğu hatırlatılarak Afyonkarahisar'da gerçekleştirildi. Afyonkarahisar, Mevlevilik açısından önemli bir şehir olarak bilinmektedir. Mevlevilik, ruha şifa olan bir müzik ve sema geleneğine sahiptir. Sema, Mevleviliğin simgesi haline gelmiştir ve tüm tasavvufu temsil etmektedir. Panelde konuşan Dr. Alper Günaydın, müziğin ruhun gıdası olduğunu söyleyerek, müziğin ruhu beslediğini ancak kötü bir şekilde kullanıldığında zehir olabileceğini ifade etti.
Sultan Divani Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Yunus Emre Uğur ise Mevlevilik kültürünün farklı yorumlara açık olduğunu belirterek, Mevlevilik yaşayan insanların kullanımına özgü kelime ve ifadelerle kendini gösterdiğini söyledi. Mevlevilikte kullanılan kelimeler ve yapılan hareketler, edebi bir terbiyenin yansımasıdır. Etkinlikte, sema mukabelesi gerçekleştirilerek sona erdi.