-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AFSÜ) Eczacılık Fakültesi, "Mesleğimizi Tanıyalım" semineri düzenledi. Seminerin konuğu Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Demir, öğrencilere alanda uzmanlaşma fırsatları hakkında bilgi verdi. Tıp Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen etkinliğe AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Fakülte Sekreteri Yasemin Balta, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Demir, konuşmasına eczacılığın önemini vurgulayarak başladı. Mesleğin dürüstlük, asalet, alçak gönüllülük, sorumluluk ve insanlara ayrım gözetmeksizin hizmet etme gibi değerlere dayandığını belirtti. Demir, eczacılık oda tarihini, amaçlarını ve hedeflerini anlattıktan sonra meslekte karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar hakkında da konuştu.

Etkinliğin soru cevap bölümünde öğrenciler, fitofarmasi ve klinik eczacılık uzmanlığı gibi konular hakkında sorular yöneltti. Demir, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) ile yardımcı eczacılık sistemi, ilaç firmaları, araştırma-geliştirme ve hastane eczacılığı konularına da değindi. Demir, yeni mezunların ilaç sektöründe daha fazla yer almasının önemine vurgu yaparak, akademik kariyer yapacak olanların yüksek lisans ve doktora programlarına yönelmeleri gerektiğini söyledi. Özellikle klinik eczacılık alanında yeterli akademik personel bulunmadığına dikkat çeken Demir, akademik kariyere ilgi duyanları bu alana yönlendirdi.

Konuşmasının sonunda Demir, AFSÜ Eczacılık Fakültesini tercih eden öğrencileri tebrik etti ve Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak fakültenin kuruluşundan beri verdikleri desteği sürdüreceklerini belirtti. Seminer, Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü tarafından Demir'e teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.