-

Gözden kaçırmayın

Kariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek KapısıKariyer Gelişimi İçin Önemli Fırsat: Yetenek Kapısı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, onları iyiye, doğruya ve güzele yönlendirerek hayata hazırlayan, cömertliğin, karşılıksız sevginin ve sabrın sembolü olan annelerin gelecek nesillerin hazırlayıcısı olmaları bakımından aile ve toplum hayatı içinde çok önemli bir yeri olduğunu bildirdi.

Karakaş, anneler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, insandaki yaşam gücünün annelerin sınırsız sevgisinden beslendiğini kaydetti. Karakaş, toplumun temel yapı taşı olan aile ortamında milli ve manevi değerlerle çocukları yetiştiren ve geleceğin sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlayan annelerin gününü şu ifadelerle kutladı:

"Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler, sevginin, hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır. Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüterek koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı, en mutlu anlarımızda olduğu gibi en zor günlerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimiz, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluşturmaktadırlar. Ahlaklı, vicdanlı ve sağlıklı bireylerin topluma kazandırılmasında adeta ilk öğretmen görevi gören annelerimiz, aynı zamanda yeni nesillere doğru bilgi ve değerlerin aşılanmasında çok önemli bir görev ifa etmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle vatanın bölünmez bütünlüğü için evlatları ebediyete irtihal eden Şehit Annelerimiz başta olmak üzere haklarını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş bütün annelerimizi rahmetle anıyorum."