Gazetecilik mesleğimiz gereği, gittiğimiz her yerde vatandaşların meraklı sorularıyla karşılaşıyoruz. Özellikle yerel seçimler yaklaşırken, aday kim, adaylar kim, kim belediye başkanı olmalı, kim daha yakın gibi sorular gündemde.

Biz de bu soruları dost meclislerinde konuşuyoruz fikir beyanı önemli , o olmalı bu olmalı şu olmaz derken . Eylül akşamı yemekte , bir araya geldiğimiz arkadaşlarımızla da bu konuyu konuşurken, Afyonkarahisar'ın altı milletvekili var, dedi bir arkadaşımız.
Şehir Gazetesi'nden Hakan Dilek ise şöyle bir soru sordu: ‘’Madem milletvekilleri bu kadar güçlü, neden kendi bölgelerinden belediye başkan adayı çıkmıyorlar? ‘’ Bu soru üzerine biraz düşündük. Yeni düzenlemeyle milletvekilleri belediye başkan adayı olabiliyorlar. Hatta belediye başkanı olamazlarsa, tekrar milletvekilliğine dönebiliyorlar.

Bu durumda, milletvekillerimizin kendilerini göstermeleri için bir fırsat olduğunu düşündük. Özellikle bulundukları bölgeden belediye başkan adayı olmaları, hem bölgenin hem de partilerinin yararına olacaktır. Bu şekilde, hem halka daha yakın olacaklar, hem de belediyecilik tecrübesi kazanacaklar .Maksat millete hizmet değil mi ? Hangi makam ve sıfat olduğu önemli mi ?
Olur mu hiç Demeyin! Son Başbakanımız Bin Ali Yıldırım İstanbul Belediye Başkanlığı için yarışmıştı ve daha bir çok örnek var.

Kim nerden aday olmalı ?

Ali Özkaya AK Parti milletvekili;
Dinar Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşünmeli . Özkaya, Dinar'da ve çevre ilçelerde yaptığı çalışmalarla halkın takdirini kazanmış bir siyasetçi. Dinar'ın sorunlarına hakim olan ve çözüm üreten Özkaya, Belediye başkanı seçilmesi halinde Dinar'ı daha yaşanabilir ve gelişmiş bir kent haline getireceğine inanıyorum. Özkaya, AK Parti'nin güçlü adayı olarak seçim yarışına girmeli .

İbrahim Yurdunuseven AK Parti milletvekili ;
Afyonkarahisar Merkez ilçeden belediye başkanlığına aday olmalı . Yurdunuseven, iki dönemdir milletvekilliği yaparak Afyon'a pek çok hizmet getirdi. Tecrübeli ve vizyon sahibi bir siyasetçi olan Yurdunuseven in , Belediye’ nin tüm hizmetlerin de boy göstermesi ve siyasetteki tecrübesi Belediyeciliğe uzak olmadığının kanıtı. Başkan seçilmesi halinde Afyon'un gelişimine ve kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz . Yurdunuseven' in adaylığı, hem AK Parti teşkilatınca hem de Afyonkarahisar halkı tarafından da olumlu karşılanır .

Dr. Hasan Arslan, AK Parti Milletvekili ;
Sandıklı ilçesinde büyük bir destek görüyor. Sandıklı halkı, Arslan'ın ilçenin sorunlarına hakim, çözüm odaklı ve vizyoner bir lider olduğunu düşünüyor. AK AK Parti'nin Sandıklı ilçesinde gösterilebilecek en iyi aday olarak öne çıkıyor.

Mehmet Taytak MHP Milletvekili;
Siyasi tecrübesi en üst seviye de, partisinin içinde çok önemli görevler de bulundu ve devam ediyor. Bolvadin ve çevresindeki tüm problemlere hakim siyasi partileri bir araya getirebilen bir isim , Mevcut Belediye Başkanının Bağımsız olarak seçilip AK Partiye geçtiğini düşünürsek Bolvadin de Mehmet Taytak ismi Cumhur İttifakının Kazananını Olacaktır. Taytak Bolvadin ve Bölgesine Vizyon kazandıracak isim, Bolvadin seçmeni Mehmet Taytak’ın arkasında yer alacaktır .

Burcu Köksal CHP Milletvekili;
Her fırsatta Afyon muhalefetini temsil eden 3 dönemdir Milletvekilliği yapan tecrübeli siyasetçi için Öncesinde Kılıçtaroğlu’na sorulan Burcu Köksal Afyonkarahisar Belediye başkan Adayı mı? Neden olmasın cevabı alınmıştı . Partisinden Belediye Başkanı adayı olmalı . Afyonkarahisar’da bilinirliği yüksek Kadın Olması Hemcinsleri tarafından çok sevilmesinin ve desteklenmesinin sebeplerinden biri , Muhalif olarak her nerde problem varsa orada yüksek sesle çözüm arıyor, Afyonkarahisar’da Siyasetteki tecrübesinin Afyon halkının lehine olacağını. Belediye Başkanı olarak bir çok sorunu çözeceği ve Afyon’un Vizyonunu tamamen değiştirip geliştireceğine inanıyoruz.

Şeref Olgun İyi Parti Milletvekili;
Siyasi tecrübesi Fazla fakat ilk kez Milletvekili oldu . Afyonkarahisar da işleri çok az ve çok zamanını Ankara’da ve diğer iller de geçiriyor , Belediye Başkanı adayı olacağını sanmıyorum Belediye Başkan adayı oluşa da İyi Partililerin ve Muhalefetin desteğini alacağı kesin.

Tabii ki bu kararı verecek olan son sözü söyleyecek olan partilerdir. Ama biz gazeteciler olarak, milletvekillerimizin bu konuda cesur davranmalarını bekliyoruz.