Bazı bitkisel ürünler, sperm kalitesi ve sayısını artırmada olumlu etkiler göstermektedir

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Sperm kalitesi ve sayısı, çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için önemli bir faktördür. Sperm kalitesi ve sayısını artırmak için beslenme alışkanlıklarına dikkat etmek gerekir. Bazı bitkisel ürünler, sperm kalitesi ve sayısını artırmada olumlu etkiler göstermektedir. İşte sperm kalitesi ve sayısını artırmak için tüketilmesi önerilen bitkisel ürünler:

- **İstiridye**: İstiridye, yüksek miktarda çinko içerir. Çinko, sperm üretimini, kalitesini ve testosteron seviyelerini artırır. Ayrıca istiridye, B12, C ve D vitaminleri, protein, demir, bakır ve selenyum gibi sperm sağlığı için faydalı maddeler de içerir.
- **Yumurta**: Yumurta, protein ve E vitamini bakımından zengindir. Protein, sperm yapısını güçlendirirken, E vitamini spermi serbest radikallerden korur. Yumurta ayrıca kolin, inositol, A vitamini, B6 vitamini ve B12 vitamini gibi sperm kalitesi ile ilişkili maddeler de içerir.
- **Domates**: Domatesin kırmızı renginden sorumlu olan likopen adlı antioksidan, sperm kalitesi ve sayısını artırır. Likopen aynı zamanda prostat kanserine karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Domatesin mevsiminde ve doğal olarak tüketilmesi daha faydalıdır.
- **Ispanak**: Ispanak, yeşil yapraklı sebzeler arasında en çok folik asit içerenidir. Folik asit, sağlıklı sperm gelişimi için gereklidir. Yüksek folik asit seviyeleri, menideki anormal sperm sayısını azaltır ve böylece spermin yumurtayla birleşme şansını artırır.
- **Avokado**: Avokado, omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar açısından zengin bir bitkisel üründür. Omega 3 yağ asitleri ve antioksidanlar, erkeklerde testosteron ve diğer seks hormonlarının üretimini hızlandırır ve sperm kalitesi ve sayısını artırır.
- **Zencefil**: Zencefil, bol miktarda çinko içerir. Çinko, sperm yoğunluğunu ve hareket kabiliyetini artırır. Zencefil ayrıca kan dolaşımını da iyileştirerek cinsel performansı da olumlu etkiler .