Gözden kaçırmayın

Vakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret EttiVakıfbank Eskişehir Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı Eskişehir Ticaret Odası Başkanını Ziyaret Etti

Eskişehirli bir hayvan besicisi olan Baran Türkmen, Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamlarken hayvanların özenle beslenmesi ve tedavi edilmesi gerektiğini vurguladı. Besiciler arasında "harman dönemi" olarak adlandırılan bu dönemde, binlerce hayvan özenle yetiştirilerek satışa sunulacak. Türkmen, hayvanların öğünlerinde silaj, arpa ve yonca gibi gıdaların yanı sıra pancar küspesi ve kaya tuzu da eklediklerini belirtti. Ayrıca hayvanları sarılık ve şap gibi hastalıklardan koruduklarını ve aşılarını düzenli olarak yaptırdıklarını söyledi.

Kurban Bayramı yaklaşırken Türkmen, hayvanların tedavisine de dikkat çekti. Son zamanlarda sıkça görülen sarılık ve şap hastalıklarının hayvanların satışını olumsuz etkileyeceğini söyleyen Türkmen, alıcıların hastalıklı hayvanları ayırt etmenin yollarından bahsetti. Alıcıların dikkat etmeleri gereken bir diğer nokta da hayvanlarda akıntı ya da köpüklenme gibi belirtilerin olup olmadığıydı.

Türkmen, Kurban Bayramı öncesi yaptıkları hazırlıklar hakkında bilgi verirken, hayvanların özenle beslenmesini ve tedavi edilmesini vurguladı. Ayrıca çiftliklerindeki hayvanların şap aşısının düzenli olarak yapıldığını ve Tarım İl Müdürlüğü'nün programında yer aldığını belirtti. Türkmen, tüm İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutladı ve kurbanlarının Allah tarafından kabul edilmesini diledi.