Vücut bu minerali kendi başına üretmediği için gıdalar ve gerektiğinde de takviyeler vasıtasıyla alınması gereklidir.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Magnezyum Vücut için Neden Gerekli?

Magnezyum, vücudun işlevi için çok önemli bir mineraldir ve vücutta en bol bulunan 4. mineraldir. Vücut bu minerali kendi başına üretmediği için gıdalar ve gerektiğinde de takviyeler vasıtasıyla alınması gereklidir. Magnezyum 300'den fazla enzimatik reaksiyonda yer alır, yani enzimler onsuz hareket edemezler. Enerji üretimine izin verir, kan basıncının düzenlenmesi, sinir sinyal iletimi ve kas kasılması dahil olmak üzere insan sağlığı için gerekli olan birçok işleme katılır.

Magnezyum eksikliği günümüzde sık görülen bir sorundur. Besinlerin işlenmesi esnasında içeriğindeki magnezyumun azalması durumu söz konusudur. Magnezyum eksikliği; yorgunluk, bitkinlik, depresyon, kaygı bozukluğu, kas krampları, migren, yüksek tansiyon, kalp ve damar hastalıkları, şeker hastalığı gibi ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir . Bu nedenle magnezyum alımına dikkat etmek gerekir.

Magnezyum kaynağı olan besinler nelerdir? Magnezyum yönünden zengin yiyecekler arasında yağlı tohumlar, bakliyat, kepekli tahıllar, deniz yosunu, çikolata, kahve, kabuklu deniz ürünleri ve kabuklu deniz ürünleri bulunur. Ayrıca tam tahıllar, kuru meyveler, lahana, soğan, yonca, atkuyruğu, buğday ve arpa tohumları, haşlanmış ıspanak ve muz da iyi birer magnezyum kaynağıdır. Bu besinleri düzenli olarak tüketmek magnezyum ihtiyacını karşılamaya yardımcı olabilir.

Magnezyum takviyesi almak sağlıklı mı? Magnezyum takviyesi almak bazı durumlarda faydalı olabilir. Örneğin hamilelikte eklampsi ve şiddetli astım atakları gibi durumlarda magnezyum enjeksiyonu tedavi etmek için kullanılır. Ayrıca magnezyum tuzları ile takviye almak yorgunluğu azaltmaya, enerji metabolizmasına ve normal zihinsel işleyişe katkıda bulunmaya yardımcı olabilir.

Magnezyum vücudun sağlıklı çalışması için hayati bir mineraldir. Magnezyum eksikliği önlemek için beslenmeye dikkat etmek ve gerektiğinde takviye almak gerekir.