Saç dökülmesi, hem kadınlar hem de erkekler için can sıkıcı bir sorundur.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Saç dökülmesi, hem kadınlar hem de erkekler için can sıkıcı bir sorundur. Saç dökülmesinin birçok nedeni olabilir, örneğin stres, mevsimsel değişimler, hormonal bozukluklar, yanlış beslenme, hastalıklar, ilaç kullanımı veya genetik faktörler. Saç dökülmesini önlemek veya azaltmak için bazı bitkisel çözümlerden faydalanabilirsiniz. İşte saç dökülmesine iyi gelen bazı bitkiler ve nasıl kullanabileceğiniz:

- Aloe vera: Saç dökülmesine bitkisel çözüm deyince akla ilk gelen bitkilerden biri olan aloe vera, saç derisi sağlığına karşı oldukça faydalıdır. Yıpranmaya bağlı saç dökülmelerini önemli ölçüde azaltan aloe vera, saç derisini besler ve saçın dayanıklılığını arttırır. Aloe vera jeli veya suyunu saç derinize masaj yaparak uygulayabilir ve yarım saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

- Lavanta: Stresin saç dökülmesine kaynaklık eden ana nedenlerden biri olmasından ötürü lavanta ile iki farklı şekilde kür hazırlayabilirsiniz. Bunlardan ilki lavantanın sakinleştirici ve yatıştırıcı etkilerinden faydalanmak için 15 gün boyunca düzenli olarak lavanta çayı içmektir. Bunun için bir bardak suya bir tatlı kaşığı lavanta ekleyin ve demlenmesini bekleyin, süzdükten sonra tüketin. 15 gün düzenli bir şekilde lavanta çayı içtikten sonra 10 gün ara verip bir daha 15 günlük küre başlayabilirsiniz. İkinci bir yöntem olarak aynı şekilde hazırladığınız lavanta çayıyla banyo sonrası son aşamada saçlarınızı durulayabilirsiniz. Yarım saat bekledikten sonra saçlarınızı tekrar suyla duruladığınız uygulamayı iki ay boyunca sürdürebilirsiniz.

- Isırgan otu: Saç dökülmesine doğal çözümler arasında bulunan ısırgan otu, günümüzde birçok kozmetik ürününün de üretim aşamasında kullanılıyor. Isırgan otu özü içeren hazır şampuanlara piyasada sıklıkla rastlamak mümkün. Isırgan otuyla bir kür hazırlamak için yarım litre suyun içerisine birkaç dal ısırgan otu atın. Kaynatıp soğutun. Banyo sonrası bu su ile saçlarınıza güzelce masaj yapın. Isırgan otu saç köklerini güçlendirir, kan dolaşımını arttırır ve saça parlaklık verir.

- Zeytinyağı: Saç dökülmesi bitkisel çözümleri arasında yer alan zeytinyağı saça kolay şekil verir. Saçın daha parlak ve canlı görünmesi zeytinyağı ile sağlanabilir. Zeytinyağı ile masaj yapılan saçlar çok daha canlı ve parlak bir renge bürünür. Zeytinyağı E vitamini içermesi nedeniyle saç dökülmesi çözümünde önerilir. E vitamini saçları kuvvetlendiren ve besleyen bir vitamin türüdür. Zeytinyağını saç derinize masaj yaparak uygulayabilir ve bir saat beklettikten sonra şampuanlayabilirsiniz. Haftada bir veya iki kez tekrarlayabilirsiniz.

Saç dökülmesine karşı bitkisel çözümler, saçlarınızın sağlığını korumak ve dökülmeyi önlemek için etkili yöntemlerdir. Ancak unutmayın ki, saç dökülmesinin altında yatan başka bir sağlık sorunu varsa, öncelikle bunu tedavi etmek gerekir.