Cildinizin sağlıklı ve güzel görünmesini istiyorsanız, sadece kozmetik ürünlerine güvenmek yetmez.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı


Cildinizin sağlıklı ve güzel görünmesini istiyorsanız, sadece kozmetik ürünlerine güvenmek yetmez. Cilt bakımı, beslenme, uyku ve yaşam tarzı gibi pek çok faktörü içeren bir bütündür. Bu yazıda, mermer gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken 5 altın kuralı sizlerle paylaşacağız.

1. Cildinizi temizleyin. Cildinizin nefes alması ve gözeneklerin tıkanmaması için günde iki kez yüzünüzü temizlemelisiniz. Temizlik için uygun bir yüz yıkama jeli veya köpüğü kullanın ve cildinizi nazikçe masaj yaparak yıkayın. Temizleme sonrasında tonik veya misel su ile cildinizi arındırın ve nemlendirici sürün.

2. Cildinizi nemlendirin. Cildinizin elastikiyetini ve parlaklığını korumak için nemlendirmek şarttır. Cilt tipinize uygun bir nemlendirici krem veya losyon seçin ve günde iki kez cildinize uygulayın. Nemlendiriciyi sürmeden önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun.

3. Cildinizi koruyun. Güneş ışınları, hava kirliliği, sigara dumanı gibi dış etkenler cildinizin yaşlanmasına ve zarar görmesine neden olur. Bu yüzden cildinizi korumak için güneş kremi, şapka, gözlük gibi aksesuarlar kullanın ve sigara içmemeye çalışın.

4. Cildinizi besleyin. Cildinizin sağlığı için beslenmenize de dikkat etmelisiniz. Vitamin, mineral, antioksidan ve omega-3 gibi cilt dostu besinleri tüketmeye özen gösterin. Meyve, sebze, kuruyemiş, balık, zeytinyağı gibi gıdalar cildiniz için faydalıdır. Ayrıca bol su içerek cildinizin nem dengesini sağlayın.

5. Cildinizi canlandırın. Cilt bakım rutininize arada bir maske, peeling veya serum gibi ekstra ürünler ekleyerek cildinizi canlandırabilirsiniz. Maske ile cildinizi derinlemesine temizleyebilir, peeling ile ölü deriyi atabilir, serum ile cildinize ekstra nem veya besin verebilirsiniz. Bu ürünleri haftada bir veya iki kez kullanabilirsiniz.

Mermer gibi pürüzsüz bir cilde sahip olmak için uygulamanız gereken 5 altın kural bunlardır. Bu ipuçlarını uygulayarak cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz. Unutmayın, güzel bir cilt için bakım yapmak kadar kendinizi sevmek de önemlidir.