Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de Nur Elif Tiftik isimli 6 yaşındaki çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yargılama süreci devam ediyor. Hazırlanan iddianamede, çocuklara sosyal yardım alınmasına rağmen hiçbir besin tüketilmediği belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl tutuklanan Sibel ve Gökhan Tiftik çiftinin çocukları Nur Elif, Y. (10) ve M. (13), teyzeleri Deniz Tiftik, amcaları Sezer Tiftik ve babaanneleri Cihangir Kurumlu'ya ait olan bir evde yaşamaya başladı. Nur Elif, geçen yıl 14 Aralık'ta solunum yetmezliği ve kusma şikayetleriyle rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Yapılan tüm müdahaleler sonucunda kurtarılamayan Nur Elif Tiftik'in, eziyet gördüğü ve aç bırakıldığı tespit edildi.

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda, çocukların yaşadığı evin sahipleri olan Deniz Tiftik ve Sezer Tiftik gözaltına alındı. Ardından tutuklanan hala ve amca, Nur Elif'in babaannesi Cihangir Kurumlu ise 4 gün sonra yakalanarak tutuklandı.

Tutuklu sanıklar hakkında 6 ila 16 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, tutuklu olan hala Deniz Tiftik, amca Sezer Tiftik ve babaanne Cihangir Kurumlu hakkında 'Çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Nur Elif'in diğer 2 kardeşi için ise tutuklu sanıkların 'Eziyet' ettiği belirtilerek 6 ila 16 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

İddianamede yer alan İstanbul Adli Tıp Kurumu 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporuna göre, Nur Elif'in ölümü, uzun süreli beslenme yetersizliğine bağlı olarak gerçekleştiği belirlendi. Aynı zamanda, hala Deniz Tiftik, amca Sezer Tiftik ve babaanne Cihangir Kurumlu'nun çocuklara sosyal yardım parası aldığı ancak çocukları aç bıraktıkları belirtildi. İddianamede, "Nur Elif Tiftik ve mağdurlar M. ve Y.'nin bakımını üstlendikleri, hatta bakımları nedeniyle sosyal yardım aldıkları, ancak maktul ve mağdurların insani şartlarda ve insani koşullarda yaşamadıkları, çatı arasında, soğuk bir ortamda, eşyasız çocukların fiziksel ve ruhsal gelişimine uygun olmayan koşullarda yaşadıkları, ayrıca odadan ayrılmalarına engel olacak şekilde kapıya çan bağlamak suretiyle kapının açılmasından şüphelilerin haberdar oldukları mağdur çocukların ve maktulün günlerce herhangi bir besin maddesi yemeden çatı arasında kaldıkları tespit edildi" ifadeleri yer aldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Bölümü'nün raporuna göre, diğer 2 kardeşin de yeterli beslenemediği ve uygun koşullarda bulunmadığı için yaşıtlarına göre gelişim gerilikleri olduğu belirtildi. İddianamede, "Şüphelilerin çocukların durumuna aldırış etmeyen yaşantılarına devam ettikleri, kendileri uygun ortamda ve yeterli beslenme imkanı bulmuş iken maktul ve mağdurları bu imkanlardan bilerek mahrum ettikleri, işledikleri suç nedeniyle şüphelilerin kanunda öngörülen cezanın en üst sınırından cezalandırılmaları gerektiği, yine şüphelilerin maktulün kardeşleri mağdurlara karşı ise çocuğa eziyet suçlarını işlediklerine ilişkin haklarında kamu davası açmaya yeterlilikte delil ve kanaat oluştuğu" denildi.