Gözden kaçırmayın

Toplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi YapıldıToplantıda Sağlık Hizmetlerinin Değerlendirmesi Yapıldı

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde üretici kadınlar tarafından hazırlanan ve el yapımı güveç yoğurtla birlikte servis edilen kelem dolmasına yoğun talep var. Sivrihisar'ın özel lezzetlerinden biri olan kelem dolması, ince lahanalar kullanılarak üçgen şeklinde sarılıyor. Tarifi yıllardır değişmeyen bu geleneksel lezzet, Sivrihisar Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Sivrihisar Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi projesi sayesinde diğer şehirlerde de severlerine ulaştırılıyor.

Sivrihisar'ın yerlilerinden Gülay Yüdar, kelem dolmasının pek çok vatandaş tarafından beğenildiğini ve özellikle özel günlerde tercih edildiğini belirtiyor. Kelem dolması yapımında lahanaların su içinde haşlandığını ve ardından içerisine yağ ve baharat eklediklerini söyleyen Yüdar, bu özel yemeğin Sivrihisar halkının sofralarından eksik olmadığını ve sipariş üzerine gönderildiğini dile getiriyor.

Asma Yaprağı Kadın Kooperatifi Başkanı Elif Nilgün Okursoy ise kelem dolmasının sadece Sivrihisar'da üretildiğini ve coğrafi tescilli olduğunu söylüyor. Proje sayesinde üretici kadınların bir araya geldiğini ve bu eşsiz lezzeti koruyarak yurt içinde ve yurt dışında tanıtmaya başladıklarını belirten Okursoy, kelem dolmasının ulusal ve uluslararası ziyaretçiler tarafından sıklıkla tercih edildiğini aktarıyor.

Geleneksel kelem dolması, el yapımı güveç yoğurt ve tandırda pişirilmiş yufka ile özel olarak servis ediliyor. Tüm bu lezzetlerin buluştuğu Çeşm-i Cihan Yöresel Lezzetler restoranında misafirlerine sunulan kelem dolması, sağlıklı beslenmeyle ilgilenen vatandaşlar tarafından da tercih ediliyor. Bu nedenle dolma, gençlerden yaşlılara herkesin damak tadına uygun bir seçenek olarak görülüyor. Sırf kelem dolmasını yemek için Sivrihisar'a özel olarak gelen turistlerin olduğu da belirtiliyor.