Gözden kaçırmayın

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret EttiAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Teşkilat Üyeleriyle Tarım Ürünleri Fabrikasını Ziyaret Etti

Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarının yanında her cuma, 'Hukuki Danışmanlık' hizmeti de veriliyor. Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara hakları konusunda bilgi verirken, adalete erişim desteği sağlıyor.

Tepebaşı Belediyesi, kadınlara yönelik örnek projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu çerçevede kurulan Kadın Danışma Merkezi, kadınlara yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadele etmek amacıyla kurulmuş olup, kadınlara birçok konuda destek vermektedir. Merkezde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, temel insan hakları-ayrımcılık ve şiddetsiz iletişim konularında çalışmalar yapılmaktadır. Bunun yanı sıra 18 yaş ve üstü kadınlara hukuki destek, beslenme danışmanlığı, psikososyal ve psikolojik destek, farkındalık çalışmaları, seminerler, atölyeler ve eğitimler de sunulmaktadır.

Adalete erişim desteği sağlanıyor

Tepebaşı Belediyesi ile Eskişehir Barosu arasında imzalanan protokol gereği, her cuma saat 10.00-12.00 saatleri arasında kadınlara 'Hukuki Danışmanlık' hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda Eskişehir Barosu tarafından görevlendirilen avukatlar, kadınlara adli yardım hizmetleri, aile içi şiddetin önlenmesi ve kadın hakları konusunda bilgilendirme yapmaktadır. Ayrıca yasal haklarını öğrenen ve yasal yollara başvurmak isteyen kadınlar, Baro Adli Yardım Bürosu'na yönlendirilerek adalete erişim desteğinden faydalanabilmektedir.

Tepebaşı Belediyesi Kadın Danışma Merkezi'ndeki hizmetler, etik değerler gözetilerek ücretsiz olarak sunulmaktadır.

#TepebaşıBelediyesi #KadınDanışmaMerkezi #HukukiDanışmanlık #KadınHakları #AileİçiŞiddet #AdaleteErişim