Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Tepebaşı Belediyesi, deneyimli vatandaşlara sağlık, huzur ve sosyal aktiviteler sunan Metin Özöğüt Yaşam Merkezi'ni desteklemeye devam ediyor. Merkez, Eskişehir'e kazandırılan bir kazanım olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Özöğüt ailesi tarafından finanse edilen merkezde yaşamını sürdüren 50 deneyimli vatandaş, sanat atölyeleri ve sosyal etkinlikler ile hem sanata ilgi duyup hem de sosyal bağlantılarını güçlendiriyor. Merkez, 2 kişilik odalardan oluşmakta ve toplamda 72 kişilik yatak kapasitesine sahip olup 33 metrekarelik özel bakım odası bulunmaktadır.

Metin Özöğüt Yaşam Merkezi, sağlıklı ve aktif bir yaşam sürebilmek için birçok olanak sunmaktadır. Merkezdeki alanlar arasında mutfak, çamaşırhane, soğuk hava deposu, sığınak, çok amaçlı salon, yemek salonu, dinlenme ve TV salonu, fizyoterapi ünitesi, atölyeler, sağlık ünitesi ve özel bakım odası yer almaktadır. Ayrıca, merkezi ziyaret eden vatandaşların sosyalleşme imkanları için haftada 2 gün resim atölyesi, haftada bir gün müzik atölyesi ve haftada 3 gün spor faaliyetlerine katılma imkanı bulunmaktadır.

Merkez, sağlık hizmetleri konusunda da 7 gün 24 saat hizmet vermektedir. Toplam 4 bin 684 metrekarelik bir alan üzerine kurulan merkezdeki deneyimli vatandaşların günlük muayeneleri, ilaç takipleri ve sağlık kontrolleri sürekli olarak yapılmaktadır. Fizyoterapist eşliğinde bedensel yaşlanmayı önlemek amacıyla bireysel ve grup egzersizleri gerçekleştirilmektedir. Aynı zamanda, mental yaşlanma etkilerini azaltmak için uzmanlar tarafından bireysel ve grup çalışmaları yapılmaktadır. Merkezdeki vatandaşların sağlıklı beslenmeleri için diyetisyen kontrolünde 3 ana öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. Merkezi kullanan vatandaşlar, Tepebaşı Belediyesi ve Özöğüt ailesine teşekkürlerini iletmektedir.

Merkeze yerleşen vatandaşlar, sağlık hizmetleri, sosyal etkinlikler ve dostluklarından memnun kaldıklarını dile getirmektedir. Merkez sakinlerinden Musa Başaran, sağlık hizmetlerinden ve sosyal aktivitelerden çok memnun olduğunu söylemektedir. Şükran Oklay, merkezin kendilerine aile sıcaklığı hissettirdiğini ve birçok aktiviteye katıldığını belirtmektedir. Ayhan Tuncer, merkezdeki yaşamın çok keyifli olduğunu ve burayı son limanları olarak gördüklerini dile getirirken Ali Sandık ve Abdullah Akgöz de merkezdeki zamanlarının sohbet ve etkinliklerle geçtiğini ve çok memnun olduklarını ifade etmektedir.