Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Afyonkarahisar'da yerde bulunan ve yaralanan kulaklı orman baykuşları, öğrenciler tarafından tedavi edildikten sonra doğaya salındı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü'nde bulunan baykuşlar, üniversite içindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Yaban Hayatını Kurtarma Rehabilitasyon Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne götürüldü. Yapılan muayenelerde, yuvadan düştükleri ve açlık ile susuzluk yaşadıkları tespit edilen baykuşlar, tedavilerinin ardından sağlıklarına kavuştu. Yaklaşık 3 ay süren tedavi sürecinin sonunda, baykuşlar yeniden doğaya salındı.

AKÜREM Müdürü Prof. Dr. İsmail Aytekin, tedavi süreci ile ilgili bilgi vererek, "Baykuşların bakımını ve beslenmesini yaptıktan sonra rehabilite aşamasına geçtik. Yaklaşık 3 ay boyunca bu süreci AKÜREM'de devam ettirdik. Sonunda uçmaya başladıklarını ve güçlendiklerini gözlemlediğimizde, kafes bölgemize taşıdık. Burada rahatlıkla uçabildiklerini gördük. Artık özgürlüklerine kavuştukları için doğaya salma zamanının geldiğini düşündük. Şimdi de doğaya serbest bırakıyoruz" dedi.