Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandıAfyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi İle İl Sağlık Müdürlüğü Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Şehir Hastanesi, Valilik tarafından projelendirilerek hizmete açılan Geriatri Atölyesi'nde 65 yaş üstü hastalara sosyal ve bedensel olarak destek sağlıyor. Atölyede uzman doktorlar, fizyoterapistler, sosyal hizmet uzmanları, ergoterapistler, diyetisyenler ve psikologlar tarafından hizmet verilmektedir. Hobi ve çeşitli aktivitelerin yapıldığı atölyede, yaşlanmayı beraberinde getiren kırılganlık, depresyon, hareketsizlik, düşmeler ve çoklu ilaç kullanımı gibi sorunların önlenmesi amaçlanmaktadır. Atölye çalışanları, hastaların yalnızca hastalık dönemlerinde değil, bütün yaşlılık sürecinde sağlıklı, aktif, başarılı ve mutlu olmaları için yanlarında olduklarını belirtmektedir.

Geriatri Atölyesi'nin yaklaşık 1 yıldır hizmet verdiğini ifade eden Geriatri Uzmanı Dr. Yelda Öztürk, atölyede gerontolog ekibiyle birlikte çalışarak faaliyetlerine yenilerini eklemeye devam edeceklerini belirtti. Dr. Öztürk, atölyede hastaların tıbbi değerlendirmesini yaparak kronik hastalıklarını sorguladığını ve gerekli ilaç düzenlemelerini gerçekleştirdikten sonra unutkanlık, depresyon, düşme, kırık, iştahsızlık, kas erimesi, uyku bozukluğu ve idrar kaçırmayla ilgili problemleri düzenleyerek yönlendirmeler yaptığını söyledi. Ekibe yeni bir gerontologun katılmasıyla birlikte hizmetlerine yenilerini ekleyerek devam edeceklerini vurguladı.

Geriatri Atölyesi'nde yaşlıların fiziksel, psikolojik, bilişsel ve sosyolojik durumlarının çerçeveli gerontolojik incelemelerle değerlendirildiğini ifade eden Gerontolog Kübra Uyanıker ise atölyede eğitimler, bilgilendirmeler, egzersizler ve sosyal hizmetler yapıldığını belirtti. Uyanıker, atölyede bulunan psikolog, diyetisyen, ergoterapist, dil konuşma terapisti, fizyoterapist ve sosyal hizmet uzmanıyla birlikte sağlıklı yaş alma, ev içi kazaların önlenmesi, yaşlılığın getirdiği sosyal sorunlarla mücadele, beslenme, diyabetik durumlarda beslenme, kronik hastalıklarda beslenme, denge egzersizleri, demans eğitimleri, bilişsel aktiviteyi arttırıcı egzersizler ve hatırlatıcı el-kol koordinasyonu faaliyetlerinin yapıldığını belirtti. Ayrıca yaşlıların sosyal sorunlarına da önem verdiklerini ve bakım, huzurevleri, engellilik durumları ve bakım verenlerin haklarıyla ilgili bilgilendirmeler ve eğitimler verdiklerini paylaştı.

#Eskişehir #Geriatri #Hastane #Sağlık #YaşlılıkSüreci #Hizmet #Atölye #Eğitim #Destek #SağlıklıYaşam #SosyalHizmet #Diyet #Egzersiz