Gözden kaçırmayın

Hayata Değer Katan Eğitim: Yenidoğan Canlandırma ProgramıHayata Değer Katan Eğitim: Yenidoğan Canlandırma Programı

Sonbahar ve kış aylarında okul çağındaki çocukların daha sık hastalanması nedeniyle anne babaların endişe duyduğu belirtildi. Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Çağıl Şekerci, hijyenin önemine dikkat çekerek el yıkamaya özen gösterilmesini ve hasta çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Dr. Şekerci, bu dönemde çocukların daha sık hastalandığını ve mikroplarla tanıştığını belirtirken, bağışıklık sisteminin değerlendirilmesi gereken durumları da açıkladı. Ayrıca bulaşıcı ve döküntülü hastalık geçiren çocukların okula gönderilmemesi gerektiği vurgulanırken, sık tekrarlayan enfeksiyonlar nedeniyle çocuğun okuldan alınmaması gerektiği söylendi.

#Sağlık #Hijyen #ÇocukHastalıkları #OkulaGönderme #BağışıklıkSistemi #Enfeksiyonlar #DöküntülüHastalık #ÇocukSağlığı

Sonbahar ve kış aylarında artan viral enfeksiyonlar nedeniyle üst solunum yolu enfeksiyonlarının ve diğer hastalıkların arttığı belirtildi. Dr. Şekerci, bu dönemde sağlıklı bir çocuğun hastalanabileceğini ancak uygun tedavi ile iyileşebileceğini söyledi. Ancak bazı çocukların sık enfeksiyon geçirmesinin altında bağışıklık sistemi sorunları olabileceğini belirtti. Bağışıklık sistemi değerlendirilmesi gereken durumlar arasında üst solunum yolu enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, zatürre, derin doku enfeksiyonu, pamukçuk ve mantar enfeksiyonu, cilt ve organ apsesi öyküsü, uzun süreli antibiyotik kullanımı ve enfeksiyonlar için damar yoluyla antibiyotik kullanımı yer aldı.

#ViralEnfeksiyonlar #ÜstSolunumYoluEnfeksiyonu #OrtaKulakİltihabı #Zatürre #BağışıklıkSistemi #Antibiyotik #Enfeksiyonlar

Bulaşıcı ve döküntülü hastalıkların bulaşma evresinde çocuğun okula gönderilmemesi gerektiği vurgulandı. Dr. Şekerci, ateşi olan, beslenmesi yetersiz olan, solunum sıkıntısı olan, kusma ve ishal gibi şikayetleri olan çocukların evde dinlenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca beta enfeksiyonunda tedaviden sonraki 24 saat, kaşıntılı döküntülü hastalıklarda ilk tedavisi yapılana kadar, su çiçeğinde döküntülerin kabuklanıncaya kadar, boğmacada uygun tedavi sonrası 5. güne kadar ve ishalin tamamen geçene kadar çocukların okula gönderilmemesi gerektiğini belirtti.

#BulaşıcıHastalık #DöküntülüHastalık #Ateş #SolunumSıkıntısı #Kusma #İshal #BetaEnfeksiyonu #SuÇiçeği #Boğmaca #OkulaGönderme

Sık tekrarlayan enfeksiyonlar nedeniyle çocuğunu okuldan almayı düşünen anne babalara çağrıda bulunuldu. Dr. Şekerci, çocuğun sağlıklı gelişimi için okuldan alınmaması gerektiğini söyledi. Çocuğun sosyal, fiziksel, zihinsel ve dil gelişiminin bu dönemde tamamlandığını ve doğru yönetilememesi durumunda çocuğun tüm hayatını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Dr. Şekerci, el yıkamanın önemini vurgularken ağız kapalı şekilde öksürme ve hapşırma alışkanlığı kazandırılmasını, aşı takvimine uyulmasını, hasta çocukların dinlendirilmesini, sağlıklı beslenmelerini sağlamalarını ve bağışıklık sistemini güçlendirmelerini önerdi.

#Enfeksiyon #Sağlık #Gelişim #Okul #ElYıkama #Beslenme #BağışıklıkSistemi