Gözden kaçırmayın

Yeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi TamamlandıYeni Sağlık Çalışanlarına Yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Tamamlandı

Diyetisyen Cemre Kamalı, beslenme işlevinin başlamasıyla birlikte tüketilen besinlerin vücutta düzenli olarak işleme tabi tutulduğunu belirtti. Kamalı, bu sürecin düzgün işlememesi durumunda yaşam kalitesini olumsuz etkileyen sorunlar ortaya çıkabileceğini söyledi. Beslenme işlevinin başladığı anda ağız içerisine alınan besinler midede işleme tabi tutulduktan sonra bağırsaklara yönlendirilir. Bağırsaklardaki organelciklere taşınan besinler, vücut tepki vermeye başladığında olumsuz semptomlar ortaya çıkabilir. Bu sorunlar düzenli olarak tüketilen besinlerin etkisiyle kronik hale dönüşebilir.

Besin intoleransı, vücudun belirli bir yiyecekteki bileşenleri sindirememe veya emememe durumu olarak tanımlanıyor. Diyetisyen Cemre Kamalı, besin intoleransı hakkında uyarılarda bulundu ve besin intoleransının besin alerjisi ile karıştırılmaması gerektiğini belirtti. Besin intoleransı sindirim sistemi reaksiyonlarına dayanır ve genellikle alerjilere kıyasla daha hafif semptomlara yol açabilir. Besin alerjileri ise bağışıklık sistemiyle ilişkilidir ve ciddi semptomlara yol açabilir. Besin intoleransı tedavisi, intoleransa neden olan besinleri beslenmeden çıkarmak veya tolerans sınırlarını aşmayacak şekilde tüketmektir. Örneğin, buğday intoleransı olan bir kişi buğday yerine gluten içermeyen diğer besinleri tüketebilir. Süt ve süt ürünlerine intoleransı olanlar için ise alternatif olarak keçi sütü veya badem sütü önerilebilir.

Diyetisyen Cemre Kamalı, ayrıca besin intolerans testi hakkında bilgi vererek, testin nasıl yapıldığını açıkladı. Besin, İçecek ve Bağırsak İntoleransı testi, vücudun sindiremediği ve tolere edemediği besinleri ve içecekleri tespit etmek amacıyla kullanılan bir testtir. Bu test, Hücre Tarama Teknolojisi kullanılarak yapılır ve sadece saç numunesiyle sonuç alınabilir. Bu test sayesinde kişinin besin intoleransı olan gıdaları tespit edilerek tedavi ve diyet planı oluşturulabilir.

#Diyet #Beslenme #Besinİntoleransı #Sağlık