Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik GerçekleştiAfyonkarahisar'da Önemli Bir Sosyal Etkinlik Gerçekleşti

Afyonkarahisar'da kantini olmayan bir okulda yaşanan ilginç olay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çözüme kavuşturulmuş oldu. Öğrencilerin, yemek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için gittikleri okulun yakınındaki kantinden alışveriş yapmaları gerekiyordu ve bu alışverişlerini camdan yapıyorlardı. Ancak bu durum, öğrencilerin cama tırmanmasına sebep oluyordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bu sorunu çözmek için okula kantin yapmak yerine merdiven yapılacağını açıkladı.

Afyonkarahisar'da depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Çıraklık Eğitim Merkezi öğrencileri, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gönderildi. Ancak bu okulun kantini olmadığı için öğrenciler, yemek ve içecek ihtiyaçlarını karşılamak için yakındaki Fatih Lisesi'nin kantininden alışveriş yapmak zorunda kaldılar. Fakat okula giremeyen öğrenciler, alışverişlerini kantinin kapısı yerine camdan yapıyorlardı. Bu durum, ilginç manzaraların oluşmasına sebep oldu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrencilerin gittikleri okula kantin açılması yerine, kantini olan okula merdiven yapılmasını planladıklarını belirtti. Bu şekilde öğrenciler, alışverişlerini daha rahat bir şekilde yapabilecekler ve cama tırmanmalarına gerek kalmayacaktı.

Afyonkarahisar'da yaşanan bu olay, okullardaki kantinlerin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Öğrencilerin, beslenme ihtiyaçlarını karşılayabilmek için güvenli ve hijyenik bir şekilde alışveriş yapabilecekleri ortamların sağlanması büyük önem taşıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bu konuya duyarlı bir şekilde yaklaşmaları ve çözüm bulmaya çalışmaları takdir edilmelidir.

#Afyonkarahisar #okulkantini #alışveriş #öğrenciler #merdivenyaptırma #MilliEğitim #beslenme #okulhayatı