Gözden kaçırmayın
Afyonkarahisar Emniyeti Uyuşturucu ile Mücadelesini SürdürüyorEskişehir İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Uğur Bilge, "1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü" dolayısıyla yaptığı açıklamada, fiziksel hareketsizliğin dünya genelindeki ölümlerin dördüncü öncü risk faktörü olduğunu belirtti. Bilge, "1-2 Ekim Dünya Yürüyüş Günü'nü kutlamak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Toplumda fiziksel aktivite hakkında bilgi düzeyinin yetersiz olması ve hareketsiz bir yaşam tarzının tercih edilmesi, obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların yaygınlaşmasına neden olmaktadır" dedi.
Bilge, toplumun çoğunluğunun fiziksel aktiviteyi sadece sporla ilişkilendirdiğini ancak aslında günlük yaşam içinde kas ve eklemlerin kullanılmasıyla gerçekleşen faaliyetlerin de fiziksel aktivite olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı'nın fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırmaya yönelik birçok aktiviteyi içerdiğini belirtti. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için yetişkinlerin haftada en az 5 gün, her biri en az 30 dakika olmak üzere orta şiddetli fiziksel aktivite yapmaları gerektiğini söyledi. Ortalama düzeyde fiziksel aktivitenin solunum ve kalp atış hızını az miktar arttıran aktiviteler olduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Uğur Bilge, "Fiziksel aktivite, sağlığın korunmasında ve gelişmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Düzenli fiziksel aktivite ile birlikte obezite, kalp-damar hastalıkları, diyabet gibi birçok hastalığın riski azaltılabilmektedir. Toplumda fiziksel aktiviteye yönelik farkındalığın artırılması ve spor alışkanlığının kazandırılması için çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
#DünyaYürüyüşGünü #aktivite #sağlık #fizikselhareketsizlik
Yorumlar
Yorum Yap