Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit EttiAfyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Bir Kahvehanede Kumar Tespit Etti

Eskişehir'de bulunan Taşbaşı Çarşısı'ndaki bir dükkânda beslenen kedilerin zehirlenerek öldürüldüğü iddia ediliyor. Ancak çarşı yönetimi bu iddiaları reddediyor. 2 Ekim günü yaşanan olayda, bir dükkânda beslenen dört kedinin kaybolduğu belirtiliyor. İş yerinin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, çay ocağında çalışan bir kişinin torbasından çıkardığı zehirli ciğerleri kedilere verdiği ve daha sonra kedileri poşete koyup attığı görülüyor. İş yerinde çalışanlar, kaybolan kedilerin bulunması için yetkililere çağrıda bulunuyor. Ancak çarşı yönetimi, bu iddiaları kabul etmiyor ve olayla ilgili adli sürecin devam ettiğini bildiriyor.

Kedilerin beslendiği iş yerinde çalışan Oya Kanar, güvenlik kameralarını izleyip bir kişinin kedilere zehirli ciğer verdiğini tespit ettiklerini söylüyor. Kanar, Taşbaşı Çarşısı yönetiminin kedileri toplatmak için böyle bir olayın yaşandığını iddia ediyor. Kedilerin daha önce de çarşı içinde sorunlara neden olduğunu belirten Kanar, çözüm olarak su ve mama kaplarının düzenli olarak dağıtılmadığını ve kedilerin dışarıda dışkılaması gibi sorunlardan iş yerinin sorumlu tutulduğunu ifade ediyor. Kanar, "Lütfen bir an önce bu problem çözülsün. Hayvanların da zaten doğal hiçbir alanları kalmadı. Bu tip yerlere giriş çıkışlarında da böyle kötülüklerle karşılaşmasınlar. Mama peşinde koşarken zehirlenip ölmesinler" diyor.

Başka bir çalışan Şenol Kanar ise Taşbaşı Çarşısı yönetiminin çarşı içindeki diğer esnafların sorunlarını iş yerinde beslenen kedilere yüklediğini savunuyor. Kanar, çevre esnafla diyalog kurularak kedileri yok etmeye yönelik planlar yapıldığını belirtiyor. Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerdeki kişinin çay ocağı sahibi olduğunu ve ciğer dağıtarak kedilerin zehirlendiğini iddia eden Kanar, "Şu anda kedilerimiz yok" diyor. Öte yandan, Taşbaşı Çarşı yönetiminden bazı yöneticiler, iş hanı içinde hayvan beslenmemesi için imza toplandığını ve kedilerin zehirlenmediğini söylüyor.

#Eskişehir #TaşbaşıÇarşısı #KediZehirlenmesi #HayvanHakları