Gözden kaçırmayın

Anadolu Üniversitesi Anadolu Üniversitesi "Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı" ile Gençlere Destek Sunuyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) Seracılık Programı öğrencileri, Koyuncu Sera İşletmesine teknik bir gezi düzenleyerek bilgi ve deneyimlerini pratikte uygulama fırsatı buldular. Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Rabia Ersan, Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ve ziraat mühendisleri de programa katıldı.

Teknik gezi sonrasında yapılan değerlendirmede Seracılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan, Sandıklı'nın seracılık açısından zengin bir yer olmasının öğrenciler için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Ersan, bölüm olarak bu tür etkinlikleri sık sık gerçekleştirdiklerini ve bugün Koyuncu Sera İşletmesinin misafiri olduklarını söyledi. Öğrencilerin jeotermal modern sera konstrüksiyonu, sensör sistemleri ve otomasyon ağı, kültürel işlemler, jeotermal su ile sera ortamının ve bitki ortamının ısıtılması, bitkilerin beslenmesi ve sulama sistemleri gibi konuları uygulamalı olarak görebildiklerini ifade etti.

Dr. Öğr. Üyesi Rabia Ersan, ayrıca Koyuncu Sera İşletme Müdürü Mehmet Hanifi Fidan ve Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ile öğrencilerin Koyuncu Holding bünyesinde eğitimlerini tamamlayabilmeleri için iş yeri eğitimi ve staj konularında görüşmeler yaptıklarını da belirtti. Gelecekte güzel işler yapacaklarına inandığını dile getirdi.

Koyuncu Sera İnsan Kaynakları Uzmanı Burak Gündoğdu ise jeotermal ısıtmalı tam otomasyonlu topraksız tarım ortamında salkım domates üretimi yapılan tesisi öğrencilere gezdirdi. Öğrencilere jeotermal modern seralarda topraksız tarım teknikleri ile domates üretiminin nasıl yapıldığına ilişkin bilgiler verdiler.

Teknik gezi sonunda Koyuncu Sera İşletmesi, öğrencilere hediyeler takdim ederek programı sonlandırdı.